Lederhosen en Dirndls

Heb je er wel eens aan gedacht om naar Munchen te gaan voor een stedentrip? Ik in ieder geval niet, maar door toeval en slecht weer zijn we hier toch beland voor 6 dagen! En ik kan alvast verklappen dat het prima is bevallen en het een echte aanrader is.

Wij hebben via www.booking.com een last-minute geboekt voor een studio (we verblijven liever niet in standaard hotels, maar boeken meestal een B&B, een appartementje of kleinschalig hotelletje). Onze studio ligt buiten het centrum, maar heeft een bushalte naast de deur, waar iedere 9 minuten een bus vertrekt naar het centrum. Het openbaar vervoer is goed geregeld en niet duur.

In eerste instantie gingen we af op de informatie die je vindt op internet en in toeristenfolders en wilden de top10 van ‘must sees’ af. Na de eerste zijn we gestopt. Je  wordt niet blij van de ‘Kalverstraat’ van Munchen in het kwadraat. Ontelbare winkels die we in Nederland (en alle landen van Europa) ook hebben en een dikke stroom mensen die voorthobbelen van winkel naar winkel.

We gooiden ons plan om en gingen gewoon lopen, lopen door de stad en lieten onze weg bepalen door wat we tegenkwamen. Dit beviel prima en we kwamen langs allerlei prachtige gebouwen, parken, kerken, pleinen en pleintjes, leuke straatjes, mooie winkels, biergarten (!), terrasjes en restaurants.

Natuurlijk kun je de top 10 als leidraad houden, maar ervan afwijken is ook zeker leuk. Een kleine greep uit onze top 10:

  • Lunchen bij een authentieke vietnamees met een lief en klein terrasje voor de deur.
  • Delicatessen kopen op de Viktualienmarkt (Viktualien is een vertaling van ‘levensmiddelen’ in het latijn).
  • Picknicken (met de zojuist gekochte delicatessen) op de ‘Gartnerplatz’: een prachtige tuin met heel veel bloemen en gras op een soort rotonde (zie foto).
  • Bezoek aan een van de vele ‘biergarten’. In de biergarten gaat het natuurlijk om het bier, je kunt er ook wat eten, maar je mag ook je eigen eten meebrengen. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar wel veel gezelligheid. Ook kom je hier zeker de mannen in lederhosen tegen.
  • De ‘Englisher Garten': enorm groot park (groter dan Central Park in New York) met waterpartijen, japanse theetempel,
    2 musea, natuurlijk een Biergarten en zelfs een tempel.

Viel Spass!

FemNa40