Schat, waar is onze koffer?

Als je een Bed & Breakfast runt, ben je eigenlijk 24/7 aan het werk op soms de meest vroege en late tijden.

Gasten die een vroege vlucht hebben en om 6 uur ontbijten en daarna uitchecken.

Of juist gasten die met een late vlucht aankomen en om 23.00 uur voor de deur staan.

 

Het komt regelmatig voor. Het zijn onregelmatige werktijden in ons bedrijf en daarom des te belangrijker om zelf ook af en toe een moment van ontspanning in te bouwen.

We gaan daarom regelmatig zelf een weekendje weg. Twee van onze kinderen vinden het een leuke uitdaging om dan de Bed & Breakfast te runnen. Heel fijn voor ons, want op deze manier hoeven we de ‘tent’ niet te sluiten voor dat weekend.

Terug van een korte vakantie

Enfin, we kwamen terug van een heerlijk relaxed weekend in Duitsland in onze eigen B&B. Onze zoon stond ons al op te wachten en mijn man bracht onze koffer alvast naar boven, 3 trappen op en zette hem daar op de gang.

Alle kamers waren geboekt en het was een gezellige drukte van komen en gaan van gasten. Een van de kamers was geboekt als bruidssuite en deze gasten waren al uitgecheckt om na hun bruiloft en bruidsnacht direct te beginnen met de huwelijksreis.

Zij namen niet al hun koffers mee en de koffers die achterbleven zouden opgehaald worden door familieleden uit de buurt. En zo geschiedde.

Waar is de koffer?

Wat wij op dat moment niet doorhadden, was dat deze familieleden erg enthousiast waren in het inladen van de koffers en voor het gemak ook onze koffer die boven aan de trap stond meenamen. Wisten zij veel! Koffers zijn koffers nietwaar.

Inmiddels was ik een aantal keer de trappen op en neer en kamers ingelopen op zoek naar onze koffer.
Maar geen koffer natuurlijk. Uiteindelijk viel het kwartje. Onze koffer was meegenomen door de familieleden van het bruidspaar.

Helaas hadden we geen idee wie dat waren. We wisten alleen de naam van het bruidspaar. Na het leggen van een aantal links (getrouwd in Leiderdorp met die en die achternaam) zijn we gaan rondbellen en uiteindelijk kwamen we uit bij onze koffer.

Een uurtje later hadden we onze koffer weer terug en konden we gaan slapen. Het motto van die dag:
Houd altijd je bagage in de gaten, zelfs in je eigen huis haha!

Gerelateerde artikelen

BB: Bucket List en Bierbuiken (2)

Door:

Waar mijn vorige blog eigenlijk alleen maar over mijzelf ging (ook niet aardig), gaat deze blog over een paar waarnemingen die ik deed vanaf mijn luie ligstoel op de veranda van ons vakantiehuis aan het Garda meer.

Lees verder

FemNa40