Luxe, natuur, beleving en vrijheid

Luxueus kamperen midden in de natuur?
Uit trendonderzoek van bureau Cherry Picker en specialist in luxe campingvakanties Eurocamp blijkt dat kamperen anno 2014 draait om (natuur)beleving, luxe en de vrijheid om te doen en laten wat je wilt.

Kamperen sluit goed aan op de trend om in ons hectische leven vaker de natuur op te zoeken en is bij uitstek geschikt als multigeneratievakantie.

 

Kamperen anno 2014: 'glamourous camping' ten voeten uit

De trend glamping - 'glamourous camping' - blijkt de grondlegger van het nieuwe kamperen: een natuurbeleving wordt voor iedereen toegankelijk vanwege de vele luxueuze en bijzondere accommodaties. Een comfortabel verblijf in een stacaravan kan worden afgewisseld met een nachtje avontuur in een boomhut, safaritent of waterlodge.

Eurocamp biedt flexibiliteit in aankomst- en vertrekdata en in het combineren van diverse campings en accommodaties. Kamperen wordt zo steeds comfortabeler en spreekt daarom ook vakantiegangers aan die normaliter in een hotel of appartement verblijven.

Designstacaravan Aspect: luxe midden in de natuur

Omdat de behoefte aan luxe kamperen toeneemt, introduceert Eurocamp dit jaar de designstacaravan Aspect. De Aspect is vanwege het comfort geschikt voor jong en oud. Dit maakt het een goede keuze voor een familievakantie of multigeneratievakantie. De designstacaravan heeft een ruime woonkamer met een compleet ingerichte keuken, twee of drie slaapkamers, een grote badkamer en is geschikt voor vier tot acht personen.

Door de ruime houten veranda met dubbele openslaande deuren en luifel kunnen vakantiegangers zowel binnen als buiten genieten van de natuur. De Aspect heeft luxe extra’s als een flatscreen TV met DVD–speler, bluetooth speaker, iPod dockingstation, gratis WiFi en loungemeubilair.

Safaritent, boomhut, waterlodge: een bijzondere beleving

Niet alleen luxe, maar ook een bijzondere beleving staat centraal bij het nieuwe kamperen. Wissel de luxe van een stacaravan af met een avontuurlijke nacht in een boomhut, safaritent of een op het water drijvende lodge. Eurocamp biedt op acht campings in Frankrijk boomhutten aan voor een verblijf op vier tpt vijf meter hoogte tussen de vogels en eekhoorns.

Het avontuur in de boom gaat gepaard met comfort, want bij elk verblijf in een boomhut is een volledig ingerichte bungalowtent voor wat luxe aan de grond inbegrepen. Logeren in een safaritent kan op 66 Eurocamp campings in heel Europa. De safaritenten zijn stijlvol ingericht met houten meubelen, een elektrisch kacheltje, twee grote slaapvertrekken met volwaardige bedden en een compleet ingerichte keuken met koelkast en 4-pits gasfornuis.

Aan de safaritent bevindt zich een overdekt terras met eettafel, stoelen en zonnebedden. Wie liever op het water verblijft, kan terecht in een waterlodge op de Franse Camping Domaine des Ormes. Slapend onder het rieten dak hoor je de vissen onder je slaapkamer door zwemmen.

Bron: Cherry Picker

FemNa40