Pure romantiek in de Algarve!

Azuurblauw water, eindeloze stranden en een ongerept gebergte op 3 uur vliegen van Amsterdam.

We hebben het over de Algarve!

 

Soms kunnen we bijna niet geloven dat we nog in Europa zijn. Kijk samen uit over de zon die langzaam achter de horizon verdwijnt en geniet van een heerlijk glas Portugeese wijn in één van de Romance vakantieverblijven.
Dít is genieten!

Albufeira

Faro: een must-see

De Algarve, het aller-zuidelijkste puntje van Portugal is echt een waar paradijs. De mooiste stad in de Algarve is Faro, ongeveer 40 minuten rijden van Albufeira. Vooral vanwege de lange historie is een bezoekje aan de stad zeker de moeite waard.

Ga met de boot vanuit Faro naar Ria Formosa, een prachtige tocht! Vanuit hier kun je vervolgens met de watertaxi naar Ilha do Farol, een auto- en hotelvrij eilandje met alleen maar locals. Breng hier een bezoekje aan het kleurrijke barretje Mar a Mais, wat is dit heerlijk vertoeven!

Things to do

De regio Monchique wordt ook wel de 'tuin van de Algarve' genoemd. Op nog geen half uur van Lagoa baan je je hier een weg tussen de eucalyptusbomen. De thermale bronnen die hier zijn, schijnen een geneeskrachtige werking te hebben!

Lagoa

Tip  
Het eten bestaat in de Algarve uit vis, vis en nog eens vis. Een favoriet Mediterraanse restaurant waar je heerlijk romantisch kunt eten is 'ONZE' in Carvoeiro. Dit restaurant is echt een juweeltje!

Carvoeiro

Bron: Jiba.nl

FemNa40