Ruzie in bed?

Wisten jullie dat gekibbel in bed ons ongeveer 1½ uur slaap per week kost? Onderzoek heeft aangetoond dat een kwart van de stellen minstens drie keer in de week kibbelen in bed gedurende een half uur.
Dit blijkt een serieus probleem te zijn en heeft als effect dat wij regelmatig slecht slapen, meer stress ervaren en een slechte weerstand krijgen.

We kibbelen het meest over niet stil liggen. Onze partners slapen onrustig en bewegen constant tijdens het slapen. 16% van de stellen maakt ruzie over gesnurk, waarbij het meestal om de mannen gaat.
    
Verder ergeren we ons het meest om het inpikken van het dekbed, onenigheid over de temperatuur, winden laten, het licht aan laten, tv kijken in bed, geen zin hebben in seks, discussie over de bedtijd en toestaan dat het bed gedeeld wordt met kinderen of huisdieren.

We zullen daar toch aandacht aan moeten besteden, aangezien uit onderzoek is gebleken dat mensen die kort en slecht slapen meer kans hebben op hart- en vaatziekten.
Een goed advies is dan ook deze irritaties bespreekbaar te maken met onze partners, zodat we beiden aan een gezonde nachtrust toekomen. 

Bron: Gezondheidsnet.

FemNa40