Leren beleven!

Mensen worden meer en meer bewust. Van zichzelf, van de omgeving en van de wereld waarin ze leven. Van wat belangrijk is en wat niet.

Zo is het niet nieuw als wij je vertellen dat de zelfontwikkeling van ons allen in de afgelopen tien jaar belangrijker is geworden. Dat we ons meer en meer richten op onze innerlijke wereld.

 

Het lijkt alsof men massaal op zoek is naar een (hèt) doel in het leven en daarom wil weten waarom 'we zijn zoals we zijn'. Waarom we handelen, zoals we doen. Over het algemeen, helaas nog niet het merendeel, durven de mensen best eerlijk te kijken naar de consequenties en te leren van de gemaakte fouten. 'Oorzaak en gevolg'.

Vooruitgang 'boeken'

Hoe we met deze zelfontwikkeling omgaan, de aanpak is voor iedereen natuurlijk anders. Zelfhulpboeken waren in de jaren '80/'90 al enorm 'trendy' en vanaf de eeuwwisseling is het helemaal niet gek meer om een consult bij een medium te boeken of zelfs een 'personal coach' te hebben. Om een zaterdagmiddag met je vriendinnen te genieten van een spannende workshop over dromen of zelfs een volle maan viering bij te wonen.

Dit alles om je te helpen inzichten te verkrijgen in de levensvragen en je spirituele talenten te ontdekken.
Om vooruitgang te boeken en dit in je dagelijks leven in de praktijk te brengen. En vooral om je innerlijk tot rust te brengen. We willen meer dan slechts 'ontspanning'.

Juist het actief in gang zetten van ons brein om te komen tot inzichten geeft ons rust. Dan hebben we het gevoel dat we goed bezig zijn en dat is ook zo. Want, wat je aandacht geeft, groeit. En geef jij jezelf aandacht... dan zul jij groeien. Simpel toch?

Beleving

Echter, slechts boekenwijsheden brengen ons niet tot de kern van onze levensvragen. Woorden van anderen kunnen je begeleiden uiteraard, maar uiteindelijk gaat het om het (dag)boek dat jij zelf schrijft over jouw ervaring. Uniek en alleen voor jouw boekenplank. Kortom, het zelf ervaren, het meemaken van deze hulpmiddelen is belangrijker dan ooit. Maar ook: delen, verbinding zoeken met gelijkgestemden.

be-LEEF! evenement

In 2013 hebben wij om deze reden voor het eerst het be-LEEF! evenement georganiseerd. De mensen achter dit concept zijn Natasja Tanis, eigenaresse van Navonne en Saskia Nolte, redactrice bij RTL. Onze verbinding, met elk onze eigen kwaliteiten, vormt de essentie voor het tot stand komen van dit evenement.

Door het netwerk aan ondernemers van Navonne aan te schrijven, hadden we als snel een aantal ondernemers, die enthousiast meewerkten. De insteek was een leuke dag uit te verzorgen voor zelfbewuste mensen en met veel te beleven op het gebied van mind- en lifestyle, met een vleug aardse spiritualiteit.

Ons idee was om spirituele en niet-spirituele ondernemers met hun expertise op een dag samen te brengen en te 'mengen', zodat het evenement voor een bredere doelgroep bereikbaar zou zijn en we meer mensen een hele leuke dag zouden kunnen bezorgen. Als decor kozen we voor de prachtig landgoed in Doorn (Utr.Heuvelrug). Met ruim 90 standhouders en een bezoekersaantal van ca. 350 was het een fantastische dag. 

Onze missie was geslaagd: vele belevingen werden uitgevoerd en mensen gingen geïnformeerd en geïnspireerd naar huis. Wellicht was niet iedereen bevredigd, maar ook dit mag in alle eerlijkheid worden aanvaard. Het gaat tenslotte om de ervaring die men per persoon laat groeien, denken, uitvoeren en beslissen. Iedereen heeft een vrije wil en keuze om al dan niet te gaan voor een bepaalde richting.

Zelf ervaren

Je past toch ook eerst je kleding, voordat je deze koopt? Waarom zou je niet hetzelfde doen met een keuze voor een (kinder)coach, therapeut of de aanschaf van cosmeticaproducten of voedsel. Kortom: blijf een gezonde criticus en vraag je zelf altijd af of iets je past.

Omdat wij geloven in deze concrete manier van keuzes maken door zelf te ervaren, organiseren wij op zondag 6 april opnieuw het be-LEEF! evenement. Met een aangescherpt concept, een andere locatie, exclusiever en persoonlijker. Wil jij ook vele belevingen meemaken? Genieten van sfeer, muziek, lekker eten en drinken, shoppen, gratis lezingen, modeshow, kidsfun en meer? Je bent welkom, ditmaal in Nieuwegein, om e.e.a. te komen 'passen'.

Aan de lezeressen van FemNa40 geven wij een korting van 50% op de entreeticket!
Bestel via www.be-leef.net/entreetickets en vul bij ‘kortingscode’ femna40 in. Bij de kassa op 6 april reken je dan slechts € 5,- af! Voor alle informatie over be-LEEF! en haar exposanten, het programma en de locatie ga je eveneens naar: www.be-leef.net

Graag ontmoeten wij je!
Natasja Tanis en Saskia Nolte
(organisatie be-LEEF! evenement)

 

FemNa40