Spiritualiteit kun je alleen zelf ervaren

Spiritualiteit kun je niet leren, je kunt er niet over lezen. Je kunt het enkel ervaren. Zelf ervaren, voelen en ontdekken.

Vooroordelen over spiritualiteit. In mijn persoonlijk leven, binnenin mijn familiekring kunnen ze nog altijd niet begrijpen wat ik doe, waar ik mee bezig ben of wie ik ben.

Het woordje spiritualiteit is voor hen niet te begrijpen. Hun gedachtes gaan dan uit naar een soort van sekte met hele enge mensen. Of ze denken aan God en de kerk en de bijbel.

 

Zij denken aan geesten en allerlei paranormale activiteiten. Alsof ik een schizofreen zou zijn. Ergens zijn ze er zelfs bang van. Ze willen er niets van weten, ze hopen enkel dat het op een dag wel over zal gaan. En ik weer met twee benen op de grond sta.

Met beide benen op de grond

Spiritualiteit kun je niet leren uit een boek of via andere mensen die je iets opleggen of uitleggen. Want dan heb je het niet vanuit je eigen ervaring, vanuit je eigen geest gezien, gevoeld en ervaren.

Spiritualiteit bezit het woordje 'spirit'. En spirit betekent geest. Het is enkel te verklaren via je eigen geest. En een geest kan niet worden gezien, gevoeld of worden ervaren via een boek of via mensen die het je uitleggen. Het is een persoonlijke beleving, die iedereen op zijn of haar eigen manier zal ervaren.

Spiritualiteit is iets persoonlijks dat zich binnenin jou plaatsvindt. Het is wie jij bent, hoe jij denkt en hoe jij je gedraagt. Het is dat onderzoeken en beleven en voelen. Het is weten wie, wat en hoe jij als individu bent. Het is het leren kennen van dit alles.

Hoe werkt mijn gevoel en mijn gedachte? Wat voor soort gedrag vertoon ik? En waarom? En hoe verbreek ik dat? Wie ben ik? Wat is een ziel? Wat is een geest? Hoe werkt mijn hart, mijn gevoel? Het is niets meer dan een innerlijk bewustwordingsproces.

Spiritualiteit is iets persoonlijks

Spiritualiteit kun je niet leren uit een boek of via andere mensen die je iets opleggen of uitleggen. Want dan heb je het niet vanuit je eigen ervaring, vanuit je eigen geest gezien, gevoeld en ervaren. Spiritualiteit bezit het woordje 'spirit'.
En spirit betekent geest.

Het is enkel te verklaren via je eigen geest. En een geest kan niet worden gezien, gevoeld of worden ervaren via een boek of via mensen die het je uitleggen. Het is een persoonlijke beleving, die iedereen op zijn of haar eigen manier zal ervaren.

Spiritualiteit is iets persoonlijks dat zich binnenin jou plaatsvindt. Het is wie jij bent, hoe jij denkt en hoe jij je gedraagt. Het is dat onderzoeken en beleven en voelen. Het is weten wie, wat en hoe jij als individu bent. Het is het leren kennen van dit alles.

Hoe werkt mijn gevoel en mijn gedachte? Wat voor soort gedrag vertoon ik? En waarom? En hoe verbreek ik dat? Wie ben ik? Wat is een ziel? Wat is een geest? Hoe werkt mijn hart, mijn gevoel? Het is niets meer dan een innerlijk bewustwordingsproces.

Bewustwording

Wanneer iemand steeds bewuster begint te worden, begint hij of zij de dingen van zichzelf anders te zien. Ze gaan er anders naar kijken en uiteindelijk gaan ze er ook anders mee om. Ze veranderen vaak naar een betere versie van zichzelf. Zij begrijpen daarmee niet alleen zichzelf, maar zij begrijpen daardoor ook steeds beter het leven.

Omdat ik nu gelukkiger ben dan ooit tevoren, wil ik dat jij hetzelfde gaat doen. Wanneer wij het leven steeds beter beginnen te begrijpen en we ook steeds meer beginnen te beseffen dat we zelf dit leven kunnen bepalen. Krijgen we sterk de neiging om iedereen in het leven wakker te schudden.

Dit gebeurt op veel verschillende manieren. Geen enkele manier is goed of fout! Er bestaat geen vaste manier om dit alles te leren of te doen. En veel spirituele mensen zijn zo enthousiast; omdat ze gelukkiger in het leven staan dat ze vaak goed bedoelen, op de verkeerde manier andere mensen willen opdringen om hetzelfde te doen.

Mijn persoonlijke ervaring

Ik persoonlijk heb van alles gelezen en van veel mensen er iets over gehoord. Ik heb filmpjes zitten kijken en artikelen zitten lezen. Soms kon ik er wel wat uithalen, maar veel heb ik ook meteen weer losgelaten. Het was mijn eigen intuïtie, mijn eigen geest (gevoelens, gedachtes en beelden) waar ik naar heb geluisterd en die mij heeft geleid naar het echte leven van het leven.

Als ik iets zat te lezen dan voelde ik vaak dat het wel of niet van toepassing was op mij als individu. Ik liet me nooit leiden door wat ik las. Ik bleef steeds heel dicht bij mijn eigen gevoel. Dat wat wel belangrijk voor mij was, dat sloeg ik intuïtief op.

Mijn persoonlijke tip

Mijn tip is dan ook het volgende: Lezen en luisteren dat mag. Maar blijf altijd dicht bij je eigen gevoel. Ga jezelf geen andere meningen opleggen. Blijf bij je eigen mening en gevoel. Intuïtief slaat jouw ziel op wat voor jou als persoon van toepassing is. De rest laat het los.

Lees, kijk en luister onbevooroordeeld en laat dan los is mijn tip voor jullie.

Bewandel je eigen pad, niet dat van iemand anders. Laat je gevoel je leiden, niet je verstand dat niet naar je intuïtie luisterd. Weet dat er geen goed en fout bestaat, alleen maar lessen. En iedereen heeft zijn eigen persoonlijke lessen in het leven. Je bent een individu met individule levenslessen.

En wees in alles onbevooroordeeld.

Gerelateerde artikelen

FemNa40