Tips om spiritueel te zijn, zonder te ‘zweven’

Ben jij weleens mensen tegen gekomen die 'spiritueel' waren, waarvan je dacht: die is best raar? Of mensen die een beetje 'eng' op je overkwamen? Ik heb ze vaak genoeg ontmoet, op spirituele beurzen en op andere plaatsen. Wat mij opvalt is dat deze mensen al een voorkomen hebben waarmee ze zich spiritueel over doen komen met bepaalde kleding, make-up en accessoires. Vaak kijken ze je heel doordringend aan, alsof ze alles van je weten. Wellicht deel je dan enigszins mijn gevoel dat je liever weg wil van deze mensen. Ik kan je vertellen dat je dat beter ook kunt doen!

 

Je kunt je afvragen of deze mensen 'spiritueel' zijn dan wel 'zweverig'. Ik wil je eerst vertellen wat het verschil daartussen is. Wanneer je spiritueel bezig bent, betekent dat dat je werkt aan een bewust leven. Je maakt bewuste keuzes. Je denkt vaak in termen van het grotere geheel. Je vraagt je af: 'welke consequentie hebben mijn acties voor mensen om mij heen en de wereld?' Vaak ben je hulpvaardig, vriendelijk en zorg je goed voor jezelf. Je denk in oplossingen, in plaats van in problemen.

Wanneer mensen 'zweverig' zijn, lijkt het alsof ze niet echt met beide benen op de grond staan. Meestal praten ze op een manier die niet aankomt, ze staan los van het aardse bestaan en lijken er niet echt bij te horen. 'Zweverig' zijn zorgt er juist voor dat je niet doet waarvoor je op aarde bent en dat je geen verbinding ervaart met de mensen om je heen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

4 tips om op een gezonde manier met spiritualiteit bezig te zijn, zodat je niet gaat 'zweven'

1. Werk eerst aan je eigen blokkades

We hebben allemaal vervelende dingen meegemaakt in ons leven. Of dat nou in je jeugd is geweest of later in je leven. Belangrijk is om deze nare gevoelens en emoties te transformeren.

2. Leef in het NU, in het huidige moment

Laat het los om teveel bezig te zijn met het verleden, met wat je allemaal hebt meegemaakt. Je kunt het toch niet meer veranderen. Laat het ook los om teveel met de toekomst bezig te zijn. Daar heb je weinig invloed op.

3. Zorg dat je bewust in je lijf aanwezig bent

Eigenlijk ben je al aan het zweven als je teveel in je hoofd zit. Je leven gaat aan je voorbij, zonder dat je het door hebt. Je 'leeft' dan letterlijk in je hoofd, maar 'ervaart' het leven niet.

4. Breng zoveel tijd als je kunt door in de buitenlucht en in het bijzonder in de natuur

Wanneer je in de natuur bent, voel je sneller de verbinding met alles wat er is. Je krijgt meer positieve energie, het helpt je creatiever te zijn en je geest komt tot rust. Maak het liefst elke dag een moment vrij om de natuur in te gaan: naar het park, bos, strand. Voel voor jezelf aan wat bij jou past.

Als je deze tips toepast ben je spiritueel bezig zonder dat het 'zweverig' wordt. Het maakt je een blijer en gelukkiger mens en je kunt meer van het leven genieten.

FemNa40