Leuk! Groen op je balkon

Niet iedereen heeft een tuin en zeker niet als je in een grote stad als Amsterdam of Utrecht woont!
Je mag vaak al blij zijn met een balkonnetje.
Maar dan moet dat natuurlijk wel het meest groene en vrolijke balkonnetje worden waar je maar aan kunt denken. 

Daarom zet Claartje van vrouwen .nl inspiratie op een rijtje die je laat zien hoe je zoveel mogelijk mooie bloemen en ander groen kunt zetten op een klein oppervlakte. Ideaal dus: Zet de bloemetjes maar buiten!

Deze inspiratie komt van Intratuin waar je deze vrolijke gekleurde bakken kunt kopen. Het werkt heel eenvoudig aangezien je de bakken gewoon kunt vullen met aarde en een plantje. Vervolgens klikken ze op elke gewenste manier in elkaar zodat jij etages vol leuke bloemen hebt staan. Handig!

Je hoeft niet alleen horizontaal te denken (als in: potten die je naast elkaar op de grond kunt zetten); je kunt ook verticaal denken. Hang plantenbakken aan je muur of schutting en als dat niet zomaar gaat of mag vanwege een boze huurbaas, dan kun je volgens Intratuin ook heel goed een sterke MDF-plaat tegen de muur plaatsen en ze daaraan bevestigen. Zo heb je heel makkelijk je eigen verticale tuin! (De plantenbakken van de foto zijn ook te koop bij Intratuin.)

Ook een pallet is ideaal om een verticale tuin te bouwen. Je kunt er makkelijk plantenbakken aan bevestigen,
de pallet een kleurtje geven. Mocht je planten in de pallets willen stoppen, zorg dan wel dat je ze met een houten plankje van onder dicht maakt. Creatief eindresultaat gegarandeerd!

Als je heel erg houdt van een creatieve oplossing is dit misschien wel wat voor jou. Tik in een tweedehandswinkel een oude ladekast op de kop, zet deze op je balkon, zet een aantal lades open en vul deze met aarde.
Vervolgens plant je daar je plantjes in en heb je een heel cool balkon!

Ook leuk: hang bloempotjes aan een pallet!

Voor de DIY-fanatiekelingen hebben we deze iets uitgebreidere DIY (do it yourself) gevonden. Je hebt nodig: potten met een gaatje, een lange staaf en (mits je dit wilt) verf. Eerst kun je de potten de gewenste kleur geven en vervolgens kun je ze (als ze gedroogd zijn natuurlijk) langs de staaf omlaag laten glijden.

Zorg daarbij dat ze om en om een andere kant op vallen. Dit kan als het gat in de potten ietsje groter is dan de staaf en er nog ruimte over is. Vervolgens kun je ze met aarde en een bloemetje vullen en jouw creatieve balkon-tuin is ready to shine!

Ook een ladder constructie is een origineel idee. Je kunt namelijk heel gemakkelijk plantenbakken op of aan de tredes bevestigen en het geeft een heel leuk en groen resultaat!

Met welke inspiratie ga jij jouw balkon groener maken?

FemNa40