Trends voor tuin & terras (1)

Als de zon zich straks weer in volle glorie laat zien en de lente in Nederland eindelijk lostbarst, dan willen we er klaar voor zijn.
De eerste nieuwe tuinplanten zijn inmiddels aangeschaft, de parasol is alvast van zolder gehaald en we oriënteren ons op nieuwe buitenmeubelen en –accessoires.

Want als we buiten borrelen of barbecueën dan doen we dat graag in stijl! Gelukkig zijn er prachtige buitencollecties die qua ontwerp en comfort bijna niet meer te onderscheiden zijn van binnenmeubelen. Kies jouw trend: ga je voor Oosters, Romantisch of Tropisch?

 

Deze week besteden we aandacht aan de Asia Mania

Laat je inspireren door de mysterieuze sferen uit het Verre Oosten en verander je tuin in een oase van rust en gezelligheid.
De stenen schutting is zwart geschilderd, waardoor het decor direct de toon zet. Gevlochten meubelen doen Aziatisch aan met hun donkergrijze kleur, hoekige vorm en ‘open structuur’ van het onderstel. Vergeet niet, zoals binnenshuis, te decoreren met accessoires om de sfeer te versterken. Denk aan rode sierkussens en placemats, Boeddha beelden, een buitenposter, lantaarns en diverse bloeiende planten. Azië is hot, bereid je dus voor op de Asia Mania!

Combineer rood met zwart

Door een rode geranium in een strakke zwarte pot te zetten krijgt deze een oosterse uitstraling en geef je de tuin een extra kleuraccent. Kies daarnaast niet voor één, maar vijf vierkante potten in verschillende hoogtes. Zet ze als verzameling bij elkaar, gevuld met hetzelfde soort gras. Deze moderne groendecoratie ‘vult’ het terras en geeft het een Aziatische sfeer. Ook comfort is belangrijk: dankzij de gestoffeerde kussens biedt deze zithoek optimaal comfort. De luxe van een ‘buitenkamer’ is voor iedereen!

Inout

De Inout collectie van Gervasoni is door een slimme mix van materialen, vormen en kleuren zowel geschikt voor buiten als binnen. Teakhout, keramiek, steen, aluminium en handgeweven polyethyleen zijn de belangrijkste toegepaste materialen. Deze buitenset (nummers 407, 408 en 406)doen Aziatisch aan door de strakke vorm en zwarte kleur.

Bron: Perscentrum Wonen

 

FemNa40