Veilig zonnebaden

Voorbereiding vakantie. Wie tijdens de vakantie zonder spijt van de zon wil genieten zou reeds drie maanden vooraf 1 à 2 capsules carotenoïden per dag moeten innemen.

Op deze wijze wordt een optimaal resultaat verkregen wanneer je jezelf aan een langdurig verblijf in de zon blootstelt. Uit Duits onderzoek is vast komen te staan, dat een dagelijkse dosering van 50 mg carotenoïden, zoals die voorkomen in Zonnebruin, een zonbeschermingsfactor heeft van 2 tot 4.

De capsules kunnen in één keer tijdens de hoofdmaaltijd met water worden ingenomen. De verkregen mooie bruine huid kan men langer behouden door verder te gaan met een onderhoudsdosering van 1 capsule per dag. Deze onderhoudsdosering kan, desgewenst, blijvend iedere dag worden aangehouden. Bij 1 capsule per dag, ingenomen gedurende lange tijd (jaren), is overdosering niet mogelijk.

Laat uw huid voorzichtig aan de zon wennen

De bruine teint die je krijgt na contact met de zon is het gevolg van je eigen beschermingsmechanisme van de huid. De bruine kleur is een 'laagje' pigment dat aan de bovenkant van de cellen in je opperhuid ligt en zo de dieper liggende delen van je huid beschermt.

Je huid heeft even tijd nodig om deze natuurlijke bescherming aan te maken. Wanneer je gelijk een hele dag onbeschermd de zon in gaat, krijgt je huid die tijd niet, met als gevolg huidbeschadiging en zonnebrand.
Daarom is het belangrijk dat je je huid geleidelijk aan de zon laat wennen.

Zoek de schaduw op tussen 12.00 en 15.00 uur

Rond 12.00 uur staat de zon het hoogst aan de hemel en zijn de UV-stralen het sterkst. Zorg ervoor dat je rond die tijd niet in de volle zon zit, maar zoek de schaduw op onder bijvoorbeeld een parasol of bij een strandtent. Ook in de schaduw kun je nog flink verbranden, dus blijf je goed insmeren!

Het KNMI geeft een indicatie aan van de UV-straling per dag. Controleer voordat je naar buiten gaat de
UV-index van het KNMI. 

Gebruik zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème beschermt je huid tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Gebruik producten met een minimale 'Sun Protection Factor (SPF) van 20. Hoe hoger de SPF, des te beter je beschermd bent tegen de zon. Er zijn altijd plekken die vergeten worden, zoals de oren, voeten, handen, oogleden, plekjes om de bh- en broekrandjes, met als gevolg verbrande plekken en pijn.

Let hier dus goed op. Nog een andere tip: wanneer je van plan bent make-up of insectenspray op te doen,
smeer dan eerst de zonnebrandcrème op. Controleer welke factor je nodig hebt voor jpuw huidtype.
Smeer jezelf een half uur voordat je de zon ingaat in. Herhaal het insmeren elke twee uur of vaker bij sterke transpiratie of na het zwemmen en afdrogen.

Tip bij zonnebrand

Een rood verbrande huid is zéér gevoelig. Deze gevoeligheid neem je vrijwel geheel weg wanneer de verbrande huid ingesmeerd wordt met een huidverzorgende aftersun of Aloë Vera gel waaraan één capsule met 500 mg zuivere vitamine E (D-alpha tocopherol) is toegevoegd.

Knijp in de palm van je hand een softgel vitamine E500 uit en vermeng dit met de aftersun of Aloë Vera gel.
Neem voor meer informatie hierover contact op met het hoofdkantoor op tel: 0251-361036.

Draag een hoed of pet en een zonnebril

De meest verbrandingsgevoelige zones van het gezicht worden op deze manier beschermd. Het is de bedoeling dat de neus, het voorhoofd en de hoofdhuid uit de zon zijn. Dus een grote hoed of een pet zijn daarom aan te bevelen. Ook een zonnebril die goed aansluit op de contouren van je gezicht is een noodzaak.

Kleding

Ook kleding kan bescherming bieden tegen schadelijke UV-straling. Een T-shirt heeft een gemiddelde beschermingsfactor van 5. Er zijn inmiddels zelfs speciale beschermende kledinglijnen op de markt die je kunt dragen in de felle zon. Voor kinderen is er ook anti-UV kleding beschikbaar.

Bron: Parmalux

FemNa40