Huishoudbeurs viert 70ste editie

In het kader van de 70ste Huishoudbeurs mag FemNa40 5 maal 2 toegangskaarten weggeven. (Actie is gesloten)

Wat moet je hiervoor doen: Like de pagina van FemNa40 op Facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief op de FemNa40-site. Vervolgens mail je je e-mailadres naar info@femna40.nl.
De winnaars krijgen een code toegestuurd die ze kunnen verzilveren op de website van de Huishoudbeurs www.huishoudbeurs.nl/media.
Eén code geeft recht op één kaart.

 

Van vakbeurs voor de huisvrouw naar lifestyle event

Duizenden vrouwen kijken er elk jaar naar uit. Er wordt speciaal voor gespaard en vrije dagen worden ruim van tevoren aan werkgevers doorgegeven. De Huishoudbeurs viert dit jaar haar 70ste editie en is een begrip in ons land!

Tijdens deze speciale editie is het feest met veel cadeaus, eten, drinken en verrassingen én er wordt op een bijzondere wijze teruggeblikt op 70 edities Huishoudbeurs.

In 1950 werd de allereerste Huishoudbeurs georganiseerd. In de beginperiode werd het evenement meerdere keren per jaar gehouden, vandaar dat de beurs dit jaar aan haar 70ste editie toe is. In 1950 trok de 1e editie 50.000 bezoekers en positioneerde de Huishoudbeurs zich als de vakbeurs van de huisvrouw. 

De Huishoudbeurs was in de jaren 50 een ‘toonkamer’ van nieuwe producten, als hét forum waarop allerlei maatschappelijke instituties en groeperingen een podium kregen en waar nieuwe ontwikkelingen en trends zichtbaar werden.

Verkoop vanuit de standhouders was verboden op de beurs. In die tijd ging de beurs een uurtje dicht tussen 18.00 - 19.00 uur, omdat de vrouw dan thuis voor haar man moest koken. Van openstelling op zondag was überhaupt geen sprake. Zeventig edities later is de Huishoudbeurs nog steeds het gezelligste dagje uit voor elke bezoeker.

Lifestyle event

In de afgelopen jaren wordt de Huishoudbeurs door gemiddeld een kwart miljoen vrouwen bezocht en is het echt een lifestyle event. 'Waar het vroeger slechts om het huishouden draaide, hebben we nu een kleurrijk event met diverse podia met artiesten, een Azië Pasar Malam Festival, Innovatie Lab en gaan de dames met gemiddeld 7 kilo aan shop bagage naar huis'; aldus Nicole Mengerink, beursmanager Huishoudbeurs.

Huishoudbeurs Museum

Voor de 70ste editie is er een speciaal Huishoudbeurs Museum ontwikkeld, waar de bezoeker teruggaat in de tijd. Decennia oude huishoudelijke objecten geven een mooi overzicht van de technische innovatie en maatschappelijke trends die jaarlijks zichtbaar waren op de beurs.

Van een ouderwetse houten wasmachine tot een koelkast van 120 kilo. Samen met historisch film- en beeldmateriaal zorgen ze voor een nostalgisch gevoel bij de bezoekers. Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Science Center NEMO.

Praktische informatie Huishoudbeurs 2015

Van 21 februari tot en met 1 maart 2015 wordt de Huishoudbeurs gehouden in Amsterdam RAI. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 26 en vrijdag 27 februari van 11.00 tot 22.00 uur.

Het Azië Pasar Malam Festival in hal 7 is dagelijks tot 21.00 uur geopend, op  donderdag 26 en vrijdag 27 februari tot 22.00 uur. Zondag 1 maart tot 18.00 uur.

Festival Fantastique is elke dag geopend vanaf 10.00 uur: de centrale hal waar bezoekers kunnen genieten van verrassend vermaak, entertainment en optredens van diverse artiesten.

Benieuwd hoe de Huishoudbeurs er vroeger uitzag en hoe de beurs door de jaren heen veranderd is? 
Bekijk dan onderstaande filmpjes. Het leuke is dat de opa van 2 van de redactieleden te zien is in het eerste filmpje. Hij demonstreert de Rotel in 1961. De foto met die blonde vrouw links op de voorpagina is de moeder van deze 2 redactieleden.

  

  

Gerelateerde artikelen

De Nationale GezondheidsBeurs

Door:

We hebben waarschijnlijk allemaal goede voornemens gedaan om het nieuwe jaar te beginnen en de wil is er om deze voornemens ook waar te maken. Wat je ook kunt doen is je laten inspireren op De Nationale GezondheidsBeurs.

Lees verder

FemNa40