Musical: Amandla! Mandela

De musical blikt vanuit Nelson Mandela’s cel op Robbeneiland terug op zijn leven.

Met zijn enorme charisma en uitzonderlijke levensverhaal spreekt Nelson Mandela tot bijna ieders verbeelding.

 


De naam Nelson Mandela heeft een herkenningsfactor van nagenoeg 100% met een zeer positieve associatie. Hij bezit een sterrenstatus en staat bij mensen uit alle lagen van de samenleving hoog in aanzien.

Jong en oud is positief over Mandela en denkt met grote achting over hem. Naast de Nobelprijs voor de Vrede kreeg Nelson Mandela meer dan 200 (!) eretitels en onderscheidingen uitgereikt. Zelf zei hij bescheiden:
'Ik geloof niet dat er in de geschiedenis veel over mij te vertellen valt’.

Van 9-jarig jongetje, diep onder de indruk van de wijsheden van de Xhosa-chiefs - regeren vanuit begrip in plaats van strijd - tot aan zijn vrijlating na 27 jaar gevangenschap en zijn regeerperiode als eerste zwarte president van Zuid-Afrika.

De musical, met feestelijke Zuid-Afrikaanse muziek van het Khayelitsha United Mambazo Choir, dans en zang, viert het leven, het werk en de nalatenschap van een man die een inspiratiebron was voor miljoenen mensen.

Cast
Kenneth Herdigein – Nelson Mandela
Peter Bolhuis
Joanne Telesford
Walter Sisulu
Mike Ho-Sam-Sooi
Werner Kolf
Ad Knippels
Reinier Demeijer
Romano Haynes
Noah Blindenburg
Naomi van der Linden
Bart Sietsema.

Amandla! Mandela gaat op 28 februari 2016 in première en is tot en met 24 april 2016 uitsluitend te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Bestel nu een kaartje via de: website

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40