Bacchus Wijnfestival

In juni is Bacchus Wijnfestival terug in het Amsterdamse Bos en wel twee weekenden lang.

Tijdens het weekend van 10, 11 en 12 juni èn het weekend van 17, 18 en 19 juni wordt het bos omgetoverd tot een feestje van wijn, eten en muziek met sprookjesachtige verlichting bij schemer.

 

Mooie wijnen in een eigen wijnglas

Dit festival begint bij de Amsterdamse wijnwinkels. Uit alle hoeken van de wereld presenteren zij hun beste wijnen per glas en per fles. Zo is er al een perfect glas verkrijgbaar vanaf € 3,00.

Bij binnenkomst op Bacchus Wijnfestival krijg je direct een Royal Leerdam wijnglas dat je mee naar huis mag nemen. Achter iedere wijn schuilt natuurlijk een interessant verhaal om uren over te praten, maar het genieten staat bij Bacchus Wijnfestival voorop.

Ga op een goddelijke wijn en spijs reis    

Eet je graag een oester bij een strakke Chablis of drink je een vette Chardonnay bij een nog vetter broodje entrecôte? Een keur aan culinaire hoogstandjes van pop-up restaurants en mobiele keukens zijn te vinden in het Amsterdamse Bos.

Neem een tafeltje bij Etikette, Brasserie van Baerle, Terpentijn of Jacobsz. Of smul bij één van de vele mobiele keukens op het festival.

Proeven of je kaas hebt gegeten van wijn en bier

Proef jij blind het verschil tussen rosé en witte wijn? Bacchus Wijnfestival daagt je uit! Op het festival zijn heel veel proeverijen waar je aan mee kunt doen.

Doe in Het Wijnlokaal mee aan de 'Cheese War' en bepaal wat beter past bij de kazen van Fromagerie Kef,
een heerlijk IPA biertje van Bier&cO of een rode klapper van Okhuysen.

Op de website van Bacchus Wijnfestival vind je alle proeverijen, wedstrijden en spelletjes die op het festival te doen zijn.

Een muzikaal feestje

Om er zeker van te zijn dat het festival op z’n kop staat, zijn er bekende clubs en organisatoren aangetrokken. Niemand minder dan Chicago Social Club, 22Tracks, Festimi, Frits, Disco Dolly en Vrijmibodisco zorgen voor een grootse line up.

Iedere dag zijn er live acts en DJ’s die alles spelen van soul tot aan relaxte house en Hip Hop. Uiteraard onder begeleiding van spreekstalmeesters Pim Veth en Horace Cohen. Hoe de line up er precies uitziet maakt de organisatie binnenkort bekend.

Tijden en kaarten

Het festivalterrein opent de vrijdagen om 16:00 en de overige dagen om 14:00. Vrijdag en zaterdag sluit het festival om 23:00 en zondag om 22.00. Kaarten zijn online en bij deelnemende wijnwinkels verkrijgbaar.

Regulier entree kost € 15,00. Een 'Dik Voor Mekaar' kaart is één dag entree, een glas gevuld met bubbels bij binnenkomst en 20 munten voor eten en drinken. Deze kaart kost € 47,50. Alle prijzen zijn exclusief fee.
Er is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar aan de deur a € 17,50.

Meer info: bacchuswijnfestival.nl

Impressie 2015

Gerelateerde artikelen

FemNa40