Theater: War Horse

Ik zat met verbazing te kijken naar The Late Night show met presentator Umberto Tan.

Eén van zijn gasten was Joop van den Ende die een aankondiging deed van zijn nieuwe theater-voorstelling die tot stand is gekomen middels een unieke samenwerking tussen Koninklijk Theater Carré, Holland Festival en de VandenEnde Foundation.

 

De Nederlandse productie van War Horse: een unieke voorstelling van het National Theatre of Great Britain en de vernieuwende Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company. Midden in de show kwam het paard naar binnengelopen. Niet van echt te onderscheiden. Wat een fantastische prestatie hoe dit paard in elkaar is gezet. Alle bewegingen zoals draven, in galop, steigeren, alles kon het paard. Ik kan niet wachten om deze bijzondere voorstelling te gaan bekijken.

Eens in de zoveel tijd vindt een ontmoeting plaats, waarover generaties lang verteld wordt. Een ontmoeting die ogen opent, vijanden dichter bij elkaar brengt en vreemden met elkaar verbindt. Het paard Joey kwam al op bijzondere wijze op 26 mei aan in Amsterdam. Joey, gemaakt door de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company en bespeeld door drie acteurs, kwam per paardentruck van de firma Roelofsen aan bij de Magere Brug in Amsterdam. Daarna liep hij naar Koninklijk Theater Carré, wat zijn thuishaven zal zijn van 30 mei tot en met 28 september 2014.

 Fotocredits: Annemieke van der Togt

Vrijdag 30 mei beginnen in Koninklijk Theater Carré de try-outs. Op 14 juni gaat de voorstelling in première tijdens het Holland Festival.

War Horse

Eens in de zoveel tijd vindt een ontmoeting plaats, waarover generaties lang verteld wordt. Een ontmoeting die ogen opent, vijanden dichter bij elkaar brengt en vreemden met elkaar verbindt.

Het opmerkelijke verhaal van War Horse is gebaseerd op de Britse roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met Handspring Puppet Company. War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan vijf miljoen theaterbezoekers.

De show staat momenteel voor het zevende jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen, toert tevens door Groot Brittannië en Ierland, is op uitgebreide tournee door Noord Amerika en onlangs opende een nieuwe productie in Berlijn. De Broadway productie heeft vijf Tony Awards gewonnen.

Cast

Remco Sietsema- Songman
Kay Greidanus- Albert Narracott
Jochum ten Haaf -Friedrich Müller
Bas Keijzer - Ted Narracott
Filip Bolluyt - Arthur / Sergeant Thunder
Hylke van Sprundel - Major James Nicholls
Annick Boer - Rose Narracott
Simon Heijmans - Billy
Wouter van Oord - Klausen
Lykele Muus - Captain Stewart
Sjoerd Spruijt - David
Claire Schuyffel -Emilie

Kaartverkoop: website

 

 

FemNa40