17 april secretaressedag

Nog een week en dan is het 'Nationale Secretaressedag'! Secretaressedag wordt elk jaar in Nederland en België gevierd op de derde donderdag van april.

Deze datum mag je niet vergeten. Ook mag je niet vergeten om een leuk cadeau voor je secretaresse te kopen.

 

 

Ontstaan secretaressedag

Secretaressedag is een van oorsprong Amerikaans bedenksel. Het is op 20 april 1989 in Nederland geïntroduceerd door Secretaresse Magazine (het huidige Management Support Magazine), StarJob Secretaresse Uitzendbureau (het huidige StarJob the secretary network), Schoevers, Fleurop en Bloemenbureau Holland. Het heette toen 'Secretaries Day'.

De bedoeling van het jaarlijkse evenement was om de secretaresse in het zonnetje te zetten, stil te staan bij zijn/haar toegevoegde waarde voor de organisatie en om het imago van het secretaressevak te verbeteren. Daarbij richtten de organisatoren zich op de managers en op secretaresse zelf. Ook in andere landen bestaat een jaarlijkse secretaressedag (onder andere in België en de Scandinavische landen).

In de Verenigde Staten is 'Secretaries Day' inmiddels omgedoopt tot 'Administrative Professionals' Day'.
Daar wordt de dag jaarlijks gehouden op de woensdag van de laatste volle week van april. Bron: wikipedia

Secretaressedag is ontstaan als reclamecampagne

Het idee van secretaressedag is vroeger bedacht door Mary Barret, de president van de National Secretaries Association en C. King Woordbridge, president van een dictafoon leverancier. Samen met reclamebureau Young & Rubicam werd zo de eerste secretaressedag bedacht. Een reclamecampagne was hard nodig, omdat er een tekort was aan ervaren administratieve krachten.

Ontstaan van secretaressedag in Nederland en België

Secretaressedag vloog over naar Europa en wordt sinds 1989 ook in Nederland en België gevierd. De eerste secretaressedag in Nederland en België was op 20 april 1989. Sindsdien wordt in Nederland en België secretaressedag elke derde donderdag van april gevierd. Het is de bedoeling dat iedere derde donderdag in april de leidinggevende hun secretaresse in het zonnetje zet, vaak door het geven van een klein cadeautje. Hierbij zijn sinds zijn oorsprong in 1989 bloemen veruit favoriet om te geven.

Bloemen zijn sinds het ontstaan het meest gegeven cadeau!

FemNa40