Van manuscript naar boek (40) Appeltaart, muziek en wachten

Ik ben niet zo goed in wachten.

Wachten bijvoorbeeld tot het uitgevers behaagt mij te laten weten wat ze van mijn manuscript vinden.

 

Bij de een duurt dat zes tot acht weken, bij de ander drie maanden en een derde zegt helemaal niets en laat mij al bijna vier maanden in spanning achter.

Gelukkig is wachten iets anders dan niets doen. Van Dale zegt: Wachten is blijven op een plaats tot iemand of iets komt. Dus ik wacht helemaal niet, ik doe andere dingen in de tijd die ik eerder aan schrijven besteedde.

Concert

Zo is er aanstaande zondagmiddag een concert in mijn coachingsruimte. Het heeft Duo Jersey behaagt hun try-out met lekkere luistermuziek bij ons te houden (een voorproefje).

Vriendin en collega Anja Eijzenga zingt onder begeleiding van gitarist Hans Nieuwburg. Daar kun jij ook bij zijn, meer informatie vind je hier. Wel even aanmelden graag bij Anja (in verband met de grootte van de stukken appeltaart die mijn moeder gaat bakken).

Tweede of vierde?

Daarnaast zou ik alvast kunnen beginnen aan mijn tweede roman, waarvoor de ideeën ruimschoots opborrelen in mijn drukke hersenpan. Ik kan bijna niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Toch denk ik dat het niet handig is.

Ik zal er nog een keer helemaal doorheen moeten aan de hand van de redactionele opmerkingen van een uitgever. In die tijd verdwijnt boek nummer twee tijdelijk uit beeld.

Daarom is het wellicht handiger en verstandiger om te beginnen met herlezen, redigeren en herschrijven van de 39 blogs die aan deze voorafgaan en die mijn vierde blogbundel gaan vormen.

Op dat herschrijven zit ik helemaal niet te wachten. Er zullen blogs zijn die ik minder goed vind dan ten tijde van het schrijven ervan.

Oogkleppen

Blogs redigeren voelt anders dan een manuscript redigeren. Mijn blogs hebben namelijk al honderden lezers bereikt, óók die blogs die minder goed zijn. Er is namelijk niemand die meeleest voordat ze de lucht ingaan,
ik bepaal zelf wanneer ik ze goed genoeg vind.

Maar nu moeten mijn oogkleppen af, ik zal onder ogen zien wat ik eerder schreef. Er zullen blogs afvallen en aan andere zal ik sleutelen tot het mij behaagt ze toe te laten tot mijn vierde blogbundel.

Gerelateerde artikelen

Leren

Door:

Vraag mij waar ik goed in ben en ik benoem wat beter kan. Dáár ben ik namelijk goed in, in ramp-reflectie.

Lees verder

Mijn boek agenderen

Door:

Yes, het is gelukt. Eens in de twee weken neem ik drie dagen vrij om te schrijven, de andere twee en de tussenliggende week zijn voor het coachen.

Lees verder

FemNa40