Gasselte-ogen

Hoe staat het met je creativiteit? Durf je de gebaande paden te verlaten?

Durf je van de nood een deugd te maken? Zoals ze in Gasselte hebben gedaan?

Gasselte? Ja, Gasselte.

 

Sluipverkeer

Daar hebben ze de afsluiting van de N34, langs het dorp, aangegrepen om reclame voor hun dorp te maken.
Ik las in de krant dat ondernemers en inwoners uit het dorp de handen ineen hebben geslagen. Om Gasselte eens goed op de kaart te zetten bij al die verkeerssluipers.

Zo werden er pepermuntjes uitgedeeld. En waardebonnen voor een gratis tweede kopje koffie bij vrijwel alle horecagelegenheden in het dorp. Kijk, dat noem ik nou van de nood een deugd maken.

Een leuke deugd. Dat sluipverkeer komt er toch wel. En je kunt het gaan verfoeien of met open armen ontvangen. Ik vind dit in elk geval een sterk staaltje van creativiteit. Of van Out Of The Box denken.

Andere ogen

Tja en wat kan ík daar nu mee? Als ik iets tegen kom wat ik niet leuk vind en wat ik toch niet kan veranderen, dan kan ik natuurlijk proberen om er eens met andere ogen naar te kijken.

Met Gasselte-ogen. En dan kan ik wellicht een heel andere oplossing vinden, die ook nog eens veel prettiger is.

Is dit iets om in de vakantie te proberen? Om met Gasselte-ogen naar iets vervelends te kijken? Bijvoorbeeld in plaats van mopperen op lawaaiige buren samen een feestje bouwen?

Of de reistijd naar een verre vakantiebestemming niet zien als verloren tijd maar als onderdeel van de vakantie? En dan gewoon leuke dingen doen onderweg?

Gerelateerde artikelen

Leren

Door:

Vraag mij waar ik goed in ben en ik benoem wat beter kan. Dáár ben ik namelijk goed in, in ramp-reflectie.

Lees verder

FemNa40