Zware tijden voor jongeren

Heeft u kinderen die klaargestoomd zijn om in het arbeidsproces te stappen? Volgens het CNV Jongeren is het zo dat jongeren zich, veel vaker dan ouderen, zich in de schulden moeten steken.

 

Samen met FNV Jong en Groenlinks vraagt CNV Jongeren aandacht voor de deze zorgwekkende situatie waarin jongeren in deze tijd verkeren. De werkloosheid stijgt enorm. Het is zelfs zo dat jongeren 4 keer vaker belanden in schuldproblemen. Een netto inkomen, inclusief leningen(!) van een jongere ligt op het moment zo rond de € 900 euro per maand. Dat is het sociaal minimum en dan te bedenken dat een groot deel hier dan nog flink onder zit.

De voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), Kai Heijneman, is het nog schrijnender voor studenten op het moment dat de basisbeurs en de OV-kaart voor studenten worden afgeschaft. Dit zou tot gevolg hebben dat studenten hun maandelijkse inkomen nog eens met zo’n 20 tot 40 procent achteruit zien gaan.

GroenLinks steunt de oproep van de jongerenvakbonden en hebben een debat met de Tweede Kamer aangevraagd over de koopkrachtcijfers van de jongeren…

FemNa40