U past niet in het profiel

Dat is wat een solliciterende vrouw van boven de 40 vaak te horen krijgt. Zeker als je als werkzoekende weer terug de arbeidsmarkt op wilt. Er zijn verschillende redenen waarom je als vrouw van boven de 40 op dit moment aan het solliciteren bent.

 

Omschrijving

Je kunt je baan kwijt zijn geraakt: volgens het CBS komt het  werkloosheidspercentage in 2012 uit op 6,4% en wellicht ben jij een van die 507.000 werkzoekenden. Of je hebt als  herintreder weer besloten om terug te keren in het arbeidsproces nu de kinderen groot zijn geworden. Welke reden er ook aan te grondslag ligt, solliciteren is soms best moeilijk.

Twijfel

Solliciteren gaat vaak gepaard met grote twijfels. Ben ik niet te oud? Heb ik wel de juiste papieren? Kan ik het nog wel? STOP. Natuurlijk ben je goed genoeg. Indien je vrijwilligerswerk heb gedaan, dan heb je laten zien dat je goed kunt omgaan met het stellen van prioriteiten (want je hebt altijd je gezin en je eventuele andere werkzaamheden goed kunnen combineren met het vrijwilligerswerk). Door het lezen van de krant en het volgen van journaals en actualiteitenprogramma’s kun je laten zien dat je nog steeds weet wat er nu leeft, speelt en belangrijk is. Investeer bijvoorbeeld in jezelf om een korte cursus te volgen om je kennis weer op niveau te krijgen. Hiermee laat je zien dat je serieus op zoek bent naar een nieuwe baan en dat je ook voldoende zelfkennis hebt om te weten waar je sterke en zwakke kanten zijn. Je hebt het initiatief genomen om een zwakke kant bij te schaven en dat getuigt van lef en doorzettingsvermogen.

Spelt in een hooiberg

Houdt moed en blijf geloven in jezelf. Het voelt soms als het zoeken naar een spelt in een hooiberg, maar het kan lukken. Uiteindelijk vind je altijd wel een toekomstig werkgever die wel door je rimpels heen kijkt en je ware gezicht ziet.

Gerelateerde artikelen

FemNa40