Badkamertrend: de nieuwe hotspot in huis (1)

De badkamer transformeerde de afgelopen jaren van een wit betegeld hokje met sfeerloos kunstlicht tot een thuisspa om heerlijk in te ontspannen.

De emancipatie van de badkamer lijkt nu bijna voltooid.
De badkamer anno 2013/2014 is een volwaardige leefruimte in het huis geworden, die ook als zodanig wordt ingericht.

Of het nu een verlenging van de woonkamer óf van de slaapkamer is, de stijl van het interieur voer je ook in de badkamer door!

 

Ontspannen staat nog steeds centraal, maar het leven staat in de badkamer niet stil. De badkamer heeft ook een sociale functie. Zijn we inmiddels gewend aan de open keuken, dan is het nu tijd om je open te stellen voor de open badkamer. Ben je er klaar voor?

Meet me in the bathroom: de badkamer als sociale hotspot

We brengen aanzienlijk wat tijd door in de badkamer: hier begint en eindigt onze dag. Onze intieme ochtend- en avondrituelen delen we met onze familie of geliefde. De badkamer heeft daardoor ook een sociale dimensie: het is de plek om samen de planning van de dag door te nemen, of lekker te relaxen voor het slapengaan.

Dat heeft zijn weerslag op het design van sanitair. De baden in de collectie Darling New van Duravit zijn uitgerust met een extra brede badrand, die uitnodigt om te zitten en te praten.

Het Bette One Highline-bad is ‘double ended’ voor comfort tijdens het samen badderen. Ook de afvoer werd om die reden in het midden van de badkuip geplaatst. De nieuwe wasbakken BETTE One Monolith en Bjhon van Agape zijn vrijstaand en dus van alle kanten te gebruiken: zo worden ze het middelpunt van de gezinsbadkamer.

De badkamer als zitkamer

Opfrissen en ook relaxen worden comfortabel met een fijne fauteuil in de badkamer. Misschien even wennen, maar een zithoekje in de badkamer is wat de klok slaat. Zelfs IKEA komt met een oplossing voor kleine ruimtes met de RAGRUND,
een handdoekenrek en stoel in één.

Conclusie

We decoreren de badkamer als ware het een verlenging van de woonkamer. Antonio Lupi ontwikkelde zelfs openhaarden
(die op ethanol of op hout branden) voor in badkamer.

JEE-O, bekend van de fraai vormgegeven badkuipen en douches van Nederlandse makelij, ontwikkelde samen met Carpet Sign een kleed voor op de tegelvloer. Want als de voeten warm zijn, is de rest van het lichaam dat ook.

De benaming ‘badmat’ volstaat niet voor het karpet dat in ovale, rechthoekige en vierkante vorm en zowel gelust als gesneden te krijgen is. Het is een knus element dat niet afdoet aan functionaliteit: de kleden zijn in tegenstelling tot de standaard badmat waterproof en gaan jaren mee. Het materiaal, dat ook wordt gebruikt in zwembaden en wellnesscentra, heeft zich namelijk al ruimschoots bewezen.

Bron: Perscentrum Wonen

FemNa40