Behangtrends 2015 (2)

De grote lijnen van je interieur. Houd je het graag net wat neutraler op de muur, maar wil je het interieur wel aankleden?

Dan kies je voor een structuurbehang met een subtiel grafisch patroon: uitermate geschikt voor interieurpuristen en klassiek-connaisseurs die toe zijn aan wat kleur.

 

In rijke edelsteentinten of specerijkleuren laat het behang neutraal en unikleurig textiel van bekleding, tapijten en gordijnen sprankelen. Zo zit je nooit vast aan een overheersend thema in de kamer maar creëer je toch een sfeervolle setting waar jouw meubels optimaal in uitkomen.

Subtiel gestileerd

De uitvergrote ruitvormen, gestileerde hibiscusbloemen, waterachtige strepen, schakelmotieven en moiréeffecten in de Delicate Chic-collectie van HOOKEDONWALLS zijn wars van rage en even prominent als subtiel. Zo wordt het meubilair niet overstemd, de slechte akoestiek en kou wel. Perfect voor in je elegante thuispaleis dus.


Arte, collectie Galena: behang Elements

Grafisch en een klein beetje retro

Het uitgangspunt voor de Galena-collectie van Arte is een geribbeld betonpatroon, dat als ruw reliëf ook voelbaar is. Dat geeft de muren een stoere textuur en karakter mee. Daarbij zorgt het ruitmotief op behang Element ook voor een retro invloed, maar let wel: die van het chique mid-century design-kaliber, niet die van de zitkuil uitgevoerd in hoogpolig bruin tapijt.

In blauw, groen, camel, rood en ivoor leg je de grafische basis voor het interieur in de muur en voer je de subtiele retro-invloed verder door met hoogwaardige meubels in rijk velours, mahoniehout, glas en messing.

Waanwanden

Behang geeft je de mogelijkheid illusies te creëren, om de indruk te wekken van iets wat er niet is: meer ruimte, textuur of warmte en om zo meer karakter aan de kamer te geven. We zien steeds meer behang dat niet bang is om op te vallen.

Met 3D-effecten, optische illusies en materiaalimitatie hebben we het hier niet over muurbloempjes, maar over behang dat een hoofdrol claimt in het interieur. Origami of marmereffect: durf jij?


Bespoke behang van Tracey Tubb

De muren komen op je af

Iemand die graag een groot statement maakt, is de Engelse Tracey Tubb. Haar ontwerpen zijn zo imposant dat ze direct in het oog springen. Dat komt doordat ze letterlijk de kamer inkomen: haar gevouwen 3D dessins  zitten niet plat op de muur geplakt.

Tubb gebruikt origamitechnieken om texturen en patronen te creëren uit grote vlakken behang. Ze werkt ter plekke en in opdracht aan unieke installaties waarbij ze vouwt en plooit om doorsnee muren te transformeren in een driedimensionaal visueel festijn.


Graham & Brown, collectie Illusions van Marcel Wanders: behang Wall Flower

Hetzelfde effect, maar makkelijk te onderhouden en zonder dat je er een Engelse kunstenaar voor in hoeft te vliegen, bereik je met het Wallflower behang dat Marcel Wanders voor Graham & Brown ontwierp. Dit design betreft een optische illusie en lijkt op uitgehouwen steen, maar de lotusbloemen en stervormen zijn zo plat als een dubbeltje.

Natuurlijk vind jij het niet erg wanneer het bezoek denkt dat je het interieur in luxe kalksteen liet optrekken.


Eijffinger, collectie Bloom: behang 340092

Dagdroombehang

Thuis zijn is heerlijk, maar wanneer we binnen zijn, hoeven we er niet telkens aan herinnerd te worden dat we driehoog-achter wonen. De wanden laten je dagdromen, over een authentiek strandhuis, wanneer je ze hult in dit behang met houtpatroon van Eijffinger uit de collectie Bloom.

De ontwerpstudio liet zich inspireren door huizen aan een ruige Scandinavische kust, machtige fjorden, vriesblauwe tinten en noorderlicht  schijnend op natuurlijke materialen. In een handomdraai verander je een kale muur in een ruige wand met een hip kleurverloop: van ijsblauw onder het plafond, tot flessengroen boven de vloer.


Eijffinger, collectie Venue: behang Venue 342073

Zou je liever in een majestueuze palazzo wonen in het warme Italië, waar de vloeren en wanden zijn opgetrokken in koel marmer? Ook die wens laat je - een beetje - in vervulling gaan met het juiste behang. In de collectie Venue van Eijffinger zijn verschillende ontwerpen met marmereffect opgenomen. Ook is er een behang waarbij een geometrische print is toegevoegd aan het geaderde steeneffect.

Voor een ultiem hip huis combineer je met veel koper en kleinere accessoires in marmer. Alsof het altijd zomer is!


BN Wallcoverings, collectie More Than Elements: behang 49780

Misschien droom je ervan om in een loft te wonen waarin steen, beton en staal zorgen voor een industriële sfeer. De More Than Elements-collectie van BN Wallcoverings is geïnspireerd op ruwe vormen en onafgewerkte materialen. Zo creëer je eenvoudig de look van een bakstenen muur en waan je je in het hippe New Yorkse Meatpacking District.

Door het kleurgebruik in combinatie met speciale schaduweffecten lijkt de wand driedimensionaal en dus net echt. Pas als je dichterbij komt, realiseer je je dat het behang is wat deze ruimte een stoer karakter geeft.

Bron: Perscentrum Wonen/Woonmodetrends.nl

Foto frontpage: Hookedonwalls, collectie Delicate Chic: v.l.n.r. behang Delicate Lines, Ornament Chic en Etched Flower

Gerelateerde artikelen

Behangtrends 2015 (1)

Door:

Na wat een tijdperk lijkt waarin glad gestucte muren in wit of natuurlijke tinten thuis de toon zetten, is het nu behang dat floreert, met rijke flora en fauna prints, marmer- en houteffect of grafische lijnen.

Lees verder

FemNa40