Eindelijk lente!

De natuur is klaar voor een nieuw begin, voor een nieuwe groeiperiode. Ook jij kunt deze tijd van het jaar gebruiken om een nieuw begin te maken. Van de zon en het warmere weer krijg je tenslotte weer meer energie. Om te beginnen laat je een frisse wind door je huis waaien. Als de energie in je huis schoon en in balans is, voel je jezelf ook beter en leef je in een gezonde omgeving. Door de volgende acties verhoog je de energie in je huis.

 

11 manieren je huis op te vrolijken

 1. Begin gewoon met de traditionele lente schoonmaak. Maak alles extra schoon, zo haal je de energie uit je woning, waar de winter nog aan vastzit en de energie komt weer in beweging.
   
 2. Ruim alle losse rommel op. Bij voorbeeld in alle kasten en op het aanrecht in de keuken. Je kunt natuurlijk zo veer gaan als je maar wilt: misschien heb je genoeg energie om ook nog de lades te reorganiseren. Maar ga er niet hard werken. Zet een mooi muziekje op en geniet ervan zo veel mogelijk! In Feng Shui noem je dit 'clutter clearing': daardoor creëer je nieuwe energiebanen voor 'chi' – de levensenergie.
   
 3. Reorganiseer je boekenkasten opnieuw en plaats de boeken op een andere manier. Sorteer naar onderwerp en grootte, zo dat een harmonisch patroon ontstaat. Dit kun je ook met je kledingkast doen. Haal de oude kleren weg en maak ruimte voor nieuwe. Ook hierbij wordt de weg vrijgemaakt voor betere Chi.
   
 4. Zorg voor een andere sfeer in je woning door andere kussens, andere decoratiespullen, andere kleuren, passend bij het seizoen of je stemming.
   
 5.  Hang vrolijke foto’s van jou en je familie/vrienden op. Vooral in de keuken en in woonkamer. Decoreer je woning met persoonlijke dingen zoals souvenirs en positieve herinneringsstukken.
   
 6. Maak elke ochtend je bed op. De aandacht die je aan je omgeving/woning geeft is een spiegel voor jezelf. Verzorg jezelf goed. Zo creëer je een sfeer, waarbij je je prettig kunt voelen.
   
 7. Bewaar je belangrijke spullen, zoals je sleutels en je portemonnee, steeds op dezelfde plek. Dat spaart tijd met zoeken.
   
 8. Maak ruimte in je huis voor dingen die belangrijk voor je zijn. Je kunt een klein 'altaar' maken met belangrijke objecten of je kunt affirmaties ophangen. Ben je op zoek naar een relatie, dan kun je ook daarvoor ruimte maken door een plek in te richten die jij met relatie associeert.
   
 9. Ga voor natuurlijke materialen. Je meubels, muurverf, tapijt, schoonmaakmiddelen, etc. Alle toxische materialen hebben een slechte invloed op de omgeving.
   
 10. Geen TV en pc in de slaapkamer! De slaapkamer is geen werkkamer. Houd de inrichting sober met het bed als middelpunt van deze kamer. Let op dat de afstand van je bed en het stopcontact minimaal 1 meter is. Een elektronische wekker heeft een elektromagnetische veld en een ouderwetse wekker is beter.
   
 11. Let op elektrosmog. Het beste is zo veel mogelijk apparaten en je wireless internet ’s nachts uit te schakelen en vooral in de kinderkamer!

 

 

FemNa40