Zijn inbraken te voorkomen?

Veiligheid boven alles. Een paar jaar geleden kreeg ons gezin te maken met een woninginbraak.

Tijdens de jaarwisseling is er iemand via de aanbouw onze slaapkamer binnengekomen.

 

Er is relatief weinig meegenomen, maar het heeft lang geduurd voordat ik me weer helemaal veilig voelde.

Volgens nieuwsberichten daalt het aantal woninginbraken weliswaar, maar het blijven er gemiddeld toch zo’n 175 per dag in Nederland! Hieronder zijn wat adviezen voor als je niet thuis bent.

Het achterlaten van de woning

Het is belangrijker dan ooit om je eigendommen te beschermen tegen inbrekers. Vaak zijn het al simpele oplossingen die het voor inbrekers moeilijker maken om binnen te dringen. 

  • Goede sloten zijn belangrijk. Een goed slot op alle ramen en deuren zorgt voor een goede preventie. Wees er wel van bewust dat ieder slot opengebroken kan worden. Het kost een inbreker meer tijd om een goed slot te openen.
     
  • Stickers zijn een goedkoop preventiemiddel. Plak bij iedere deur en raam een sticker dat jouw object beveiligd is. Inbrekers zitten niet te wachten op een alarm dat kan afgaan.
     
  • Wek de indruk dat je thuis bent. Laat het licht en de TV aan en maak gebruik van tijdschakelaars. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen. Als je meerdere dagen niet thuis bent, is het verstandig om je brievenbus te laten legen.
     
  • Een goed alarmsysteem is een flinke investering. Wij hebben hier toch voor gekozen omdat een gevoel van veiligheid in je eigen huis nu eenmaal onbetaalbaar is.


Ook buiten hebben we maatregelen genomen. Een sterke buitenlamp met bewegingsensor is een prima afschrikmiddel. Verder zijn zaken als hekwerk, camera’s, toegangspoorten en verlichting belangrijk op het gebied van buitenbeveiliging.

FemNa40