Mode voor de muur: hip of luxe?

Zoals een nieuwe jas wonderen kan doen voor je wintergarderobe, zo is behang een echte eyecatcher in het interieur.

Deze duidelijke omlijning voor al je meubels en accessoires laat zien wie jij bent en dus is het tijd om kleur te bekennen.

Ga je voor hip of luxe?

 


Hip

Geen trend gaat aan jou voorbij; je volgt streetstyle blogs op de voet en instagramt er op los. Je wilt alles proberen, maar weet hoe je dingen af moet stylen om ze eigen te maken.

Die durf pas je ook toe in je interieur. In plaats van een hele hoop nieuwe accessoires te moeten kopen, weet je dat je met een nieuw behang direct een groots gebaar maakt. Bovendien vormt dat nieuwe behang een perfecte achtergrond voor je selfies.

Met deze prints op de muur zit je bovenop de trends. Of je nu kiest voor urban invloeden uit the city that never sleeps of kiest voor a ticket to the tropics met palmenprints en vogels.


EstaHome – Brooklyn Bridge


Hipsterhuis

De ontwerpers van EstaHome gingen op excursie naar Brooklyn en slaagden erin alles wat een hip huis betaamt in één collectie te vangen.

Dat maakt het nog steeds lastig kiezen tussen patronen van opgespelde vlinders, fietsen, typografie van het handgeschreven menubord-variant, schrootjeshout of een ‘net echte’ witgeverfde bakstenen muur.

Terwijl de prints refereren aan o-zo hippe ambachtelijke invloeden, is het behangen zelf alles behalve dat. Behangen is namelijk niet meer wat het geweest is: de lijm smeer je tegenwoordig direct op de muur, waar je het behang vervolgens in een wip tegenaan plakt.
 


Graham & Brown – Me & Mr Black


Monochrome mode

Zwart-wit is nooit uit de mode, maar Graham & Brown weet deze klassieke combinatie helemaal van nu te maken met de Me & Mr Black collectie.

Wat dacht je van een delicaat patroon van paardenbloempluisjes, een robuuste brede streep of een patroon dat overduidelijk van nu is, maar doet denken aan Hollandse tegeltjes en klederdracht?
 


Eijffinger – Rice


Met stip zonder winterdip

In een huis waar de muren zijn voorzien van gele stippen, zoetzure citroentjes of pastelkleurige zwaluwen heeft een winterdip geen kans. En in een kamer waar de confetti van de muur lijkt te spatten, is het altijd een beetje feest.

Het Deense woonmerk Rice zorgt graag voor wat ‘everyday magic’ en werkte samen met het Nederlandse Eijffinger, met wie ze een kleurrijke woonfilosofie deelt aan een eigenwijze behangcollectie die barst van het optimisme.
 


BN Wallcoverings – Designed for Living
 

Bron: Perscentrum Wonen en Woonmodetrends

Gerelateerde artikelen

Behangtrends 2015 (1)

Door:

Na wat een tijdperk lijkt waarin glad gestucte muren in wit of natuurlijke tinten thuis de toon zetten, is het nu behang dat floreert, met rijke flora en fauna prints, marmer- en houteffect of grafische lijnen.

Lees verder

FemNa40