Maak kennis met de slimme wasmachine

‘De was doen’ is niet mijn meest favoriete bezigheid.

En ik ben niet de enige die er zo over denkt.
In de top 10 huishoudelijke ergernissen staat
‘de was doen’ ergens bovenaan.

En aan ‘strijken’ hebben de meesten helemaal een hekel. Hoera voor uitvinders van slimme wasmachines!

 

Huishoudelijke was-ergernissen

Sokken die op mysterieuze wijze verdwijnen, witte was die er roze uitkomt, het achtergebleven kledingstuk dat je ziet als de was al draait en strijken natuurlijk! Herkenbaar? Hieronder vind je een paar slimme oplossingen voor alledaagse was-ergernissen.

Ergernis: Het achtergebleven kledingstuk

Haastig prop je de was in de machine. Hup, wasmiddel erbij en draaien maar! Dan pas zie je het kledingstuk dat óók nog in de was moest. De klep openen is geen optie want de machine staat al vol water. Grrr! Je bent niet de enige. Uit onderzoek – uitgevoerd door Samsung – herkent 90% van de mensen dit fenomeen.

Slimme wasmachine: Samsung AddWash


Samsung AddWash.
Beeld: Samsung Newsroom.


Zoals uit de naam al blijkt, kun je bij de AddWash nog tijdens het programma was toevoegen. Deurtje open, kledingstuk erbij en klaar! Ook als de was al lang draait, kun je er nog spullen bijgooien (zoals de t-shirts en sokken die ik zelf vaak her en der nog vind).

De AddWash heeft overigens nog veel meer technische snufjes zoals een melding op je telefoon als de was klaar is en een apart rekje om je sneakers te wassen. Bij BOL.com koop je de AddWash voor 749 euro.
Ze nemen ook meteen je oude wasmachine mee!

Ergernis: Gespetter met een ‘voorwasje’

Moeders met sportende kinderen kennen vast wel de kleding met enorme gras- of moddervlekken. Alsof die er ooit uitgaan in de wasmachine! Wat de wasmiddelencommercials mij ook willen laten geloven, het lukt me nooit.

Dus daar ga ik weer met mijn teiltje om zo’n vlek te laten voorweken. Op zo’n moment voel ik me echt wel ouderwets hoor.

Slimme wasmachine: Samsung Active Dual Wash


Samsung Dual Wash.
Beeld: Samsung Newsroom.


Ook hier vond Samsung iets op. De Active Dual Wash is een wasmachine met bovenop een klein gootsteentje zodat je niet meer al druppelend met je emmer of teiltje van de wasbak naar de wasmachine hoeft te lopen. Deze wasmachine is aangekondigd maar nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Ergernis: Niet genoeg was voor een lading

Heb je mijn blog over de wasvouwmachine gelezen? Dan weet je dat ik eigenlijk een hekel heb aan ‘de was doen’ en pas begin als er geen kledingstuk meer in de kast ligt. Met één uitzondering: als er ergens een hoop zweterige sportkleding ligt te stinken.

Helaas is het tenue van onze sportclub rood. Wie heeft er nu een volledige lading rode was? Ik niet. Voor mij zou het dan ook handig zijn om een klein wasje te kunnen draaien.

Slimme wasmachine: LG Twin Wash


LG’s Twin-Wash.
Beeld: LG.com.


De wasmachine waarmee je twee wassen tegelijkertijd draait is de Twin Wash van LG. Grote lading,
kleine lading, wit, bont, gekleurd, fijn… alle combi’s zijn mogelijk. Ook deze slimme wasmachine is aangekondigd maar nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Ergernis: Strijken

Need I say more?

Slimme wasmachine: Swash


Beeld: Swash.com


Helemaal ideaal voor een luie huisvrouw zoals ik is de Swash. Dit apparaat stoomt je kleding en maakt het vervolgens kreukvrij. Weliswaar nog maar één kledingstuk per keer, maar ik heb goede hoop voor de toekomst.

Stel je voor, over een paar jaar hang je voor het slapen gaan je kleding in een slimme wasmachine en ’s ochtends haal je het er – gestoomd en wel – weer uit. Als het eenmaal zover is, krijgt wat mij betreft elk gezinslid zo’n apparaat op de slaapkamer!

De Swash is vooralsnog alleen in Amerika verkrijgbaar. Ik weet het zeker. Als ik mijn huidige wasmachine vervang, wil ik een slimme wasmachine.

Wat is jouw top 3 met huishoudelijke ergernissen? Wie weet is daar ook al een slimme oplossing voor uitgevonden!

See you here!
CoolhuntMom

Gerelateerde artikelen

FemNa40