‘s Werelds eerste wasvouwmachine

Hoeveel tijd besteed jij aan het vouwen van je was?

Ik neem aan dat je het sowieso teveel vindt.

We hebben wel wat beters te doen toch?

Goed nieuws, er wordt al hard gewerkt aan
‘s werelds eerste wasvouwmachine.

 

Laundroid

Uitvinders van het Japanse bedrijf Seven Dreamers berekenden dat wij 9.000 (!) uur van ons leven bezig zijn met ‘wasvouwen’. Dat moet anders kunnen, vonden ze. En het is nog gelukt ook. Na tien jaar ontwikkelen,
is daar de Laundroid, een robot die kledingstukken wast, droogt én vouwt!

Zappend vouwen

Wasvouwen, iedereen heeft zo haar eigen systeem. De een vouwt zodra de was droog is - sommige helden en heldinnen strijken alles nog eerst ook - de ander verzamelt de wassen in manden of kratjes en vouwt pas als de kasten écht leeg zijn.

Of er wordt helemaal niet gevouwen en iedereen moet zijn schone kleren maar uit een stapel schone was zien te vissen. Herkenbaar?

Zelf zit ik ergens tussen de tweede en laatste categorie. En als ik dan de was vouw, doe ik dat op schoot terwijl ik tv kijk. Zo probeer ik nog een beetje het nuttige met het aangename te verenigen.

Dat de stapels was op deze manier schots en scheef eindigen, neem ik dan maar voor lief. Een wasvouwmachine is wat mij betreft helemaal niet zo'n slecht idee.

Eén sok in 10 minuten

Seven Dreamers demonstreerde de Laundroid voor het eerst op de Combined Expedition of Advanced Technologies in Japan. Hoewel het apparaat nog in een experimenteel stadium verkeert, is de technologie veelbelovend.

Het apparaat sorteert en vouwt alle korte en lange broeken, shirts, rokken en sokken. Het enige dat je hoeft te doen, is de was in de vouwrobot leggen.

Het analyseren en vouwen van kledingstukken duurt nu nog 5 tot 10 minuten per item maar de uitvinders verwachten dit proces de komende jaren te versnellen.

Ik wil ook een inbouw wasmuur!

Voorlopig zal ik nog even voor de tv moeten vouwen want het streven is de Laundroid in 2019 op de consumentenmarkt te lanceren. De geïntegreerde inbouw-wasmuur (met kast waar de gevouwen was automatisch in komt te liggen) gaat een klein fortuin kosten. Maar toch!

Stel je eens voor, nooit meer wassen, vouwen en opruimen. Dat zou echt iets voor mij zijn. Want op een of andere manier blijven die stapels schone en gevouwen was eerst nog een paar dagen in de wasmand liggen, voor ze in de kast belanden.

Dan maar een vouwplank

Nee, mijn kleding volgens militaire precisie in de kast zal me wel nooit lukken. Maar misschien is de Big Bang Theory Sheldon kledingvouwplank iets voor mij. Die koop je voor nog geen 15 euro bij Bol.com. Dit komt al dichter in de buurt van mijn budget!

Nu je die van mij weet, lijkt het me leuk om te lezen wat jouw was-eigenaardigheden zijn. Durf je ze hieronder op te biechten?

See you here,
CoolhuntMom

Gerelateerde artikelen

FemNa40