Een troon voor elke huiskamer!

Ons Koningshuis heeft het privilege om op de meest prachtige tronen plaats te nemen. Meestal is de Koninklijke troon een vergulde met fluweel beklede fauteuil met het wapen of monogram van de vorst, geborduurd in gouddraad. Mooi, maar niet echt modern en dat terwijl er zoveel gebeurt op dit gebied! Een fijne troon is niet alleen voorbehouden aan de royals, onze huiskamer verdient toch ook zo’n pronkstuk? Het Perscentrum Wonen zet een aantal klassieke en moderne ‘tronen’ voor je op een rijtje, waar ook onze kersverse koning vast graag een tijdje op blijft zitten.

De woonkamer is één van de belangrijkste ruimtes thuis. Een goede stoel is hier dus onmisbaar. Na een lange werkdag is dit dé plek om lekker neer te ploffen en uit te rusten. Dit doen we natuurlijk wel koninklijk in een mooie én comfortabele fauteuil. Perscentrum Wonen heeft een aantal klassieke en nieuwe designstukken voor je gespot. Ga lekker zitten en waan je op je eigen troon de koning van het huis!

Oranje Boven!

De beroemde Rococo stoel Poltrona di Proust uit de jaren zeventig heeft een betaalbaar broertje gekregen! De Proust van Magis is een herontwerp van de creatie van Alessandro. De stoel is ook voor buitenshuis geschikt en verkrijgbaar in diverse kleuren. Wij gaan natuurlijk voor een oranje exemplaar! magisdesign.com

Bron: Perscentrum Wonen

Foto recht: Zonnetje in huis. Fauteuil Ro, ontworpen door Jaime Hayon voor Fritz Hansen en gepresenteerd in Milaan, is elegant en sculpturaal. Met zijn hoge rugleuning is het een echte troon. De stoel werd onder andere uitgevoerd in twee tinten zacht geel, voor een zonnige zit.
www.fritzhansen.com
Foto midden: Blauw bloed.Deze kleine zetel van genaamd Foliage van Patricia Urquiola voor Kartell is geïnspireerd op de natuur. Het bladerpatroon op de stoel lijkt te groeien uit het frame van ‘takken’.
www.kartell.it
Foto links: Barcelona Chair. De Barcelona Chair werd speciaal ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe als zetel voor het Spaanse koningspaar.
www.knoll.com

 

FemNa40