Boek: Naupaka

Er is heel veel ophef ontstaan over het boek dat Lideweij Bosman heeft geschreven waarom zij het heeft uitgemaakt met haar vriend Sander vlak voordat hij overleed aan kanker.

Zij heeft uitgelegd dat het niet de kanker was die hen uit elkaar heeft gedreven, maar door zijn angsten en wanhoop naar de fles greep en zich verdoofde met alcohol.  

 

Nog maar twee maanden te leven

Terwijl Lideweij duizenden kilometers van haar grote liefde Sander verwijderd is, vecht hij op zijn sterfbed voor zijn leven. Jarenlang zijn ze onafscheidelijk en strijden ze samen tegen zijn lymfeklierkanker. Totdat Lideweij de onmogelijke beslissing neemt om niet bij zijn overlijden te zijn.

Ze vertrekt naar Hawaï, de plek waar Sander haar tien maanden eerder met de Hawaïaanse legende van de naupakabloem ten huwelijk heeft gevraagd. Ze beleeft er een helende reis, waarbij Hawaïaanse levenslessen helpen om haar diepe verdriet te verwerken en tranen langzaam plaatsmaken voor inspirerende inzichten en nieuwe dromen. Het is een boek dat je aan het denken zet over je leven en de keuzes die je maakt.

De schrijver Lideweij Bosman (1979) is freelancejournalist. Naupaka is haar autobiografische debuut dat ze zelf uitbrengt onder de naam Liinkt. 'Ik geef mijn boek zelf uit om met de bespaarde royalty's jonge start-ups te ondersteunen. Hiermee realiseer ik twee dromen tegelijk'.

Mensen oordelen snel, op social media is een bom gebarsten. Oordeel zelf!

Gerelateerde artikelen

FemNa40