Boek: Ripper

Isabel Allende (Lima, 2 augustus 1942) is een Chileens journaliste en schrijfster, onder meer bekend van één van haar eerste boeken 'Het huis met de geesten', dat verfilmd is in 1993. 

De boeken van Isabel Allende zijn in de
Nederlandse vertaling uitgekomen bij Uitgeverij Wereldbibliotheek Amsterdam.

 

Indiana Jackson is een eigenzinnige alleenstaande moeder in het hedendaagse hippe San Francisco. Ze verdient de kost met aromatherapieën en massage en koestert een grote liefde voor de mensen om zich heen, in het bijzonder voor twee mannen: kunstliefhebber en bon-vivant Alan Keller en ex-marinier Ryan Miller.

Terwijl Indiana haar liefdesleven op orde probeert te brengen, is haar slimme dochter Amanda meer ge-ïnteresseerd in de duistere kant van het leven. Onder haar leiding spelen enkele mensen op internet het Ripper-spel, waarin de deelnemers moorden uit de negentiende eeuw proberen op te lossen.

Maar wat een spel was, wordt dodelijke ernst, wanneer Amanda de aandacht van de rippergroep verlegt naar een aantal bizarre moorden in San Francisco. De moorden houden de stad in hun greep, maar de politie weet er geen raad mee. Het lijkt erop dat het Amanda en haar groep gaat lukken de zaken op te lossen, totdat blijkt dat de moordenaar al die tijd veel dichterbij is geweest dan de meeste ripperspelers hadden verwacht. Het leven van Indiana Jackson komt op het spel te staan.

Een spannend verhaal vol kleurrijke personages en een verrassend plot over een vrouw die moet kiezen en een moordenaar die al gekozen heeft...

Auteur
Isabel Allende

Genre
Roman

Gerelateerde artikelen

FemNa40