Boekpresentatie ‘Van crisis naar geluk’

In een volle zaal in Muziektheater Van Ginkel presenteerde
Ada Knol zaterdag op bijzondere wijze haar boek 'Van crisis naar geluk, zo kom je ontslag, ziekte en scheiding te boven'.

Leo Kwakkenbos van Stichting WijkNogLeuker nam afgelopen zaterdag niet het eerste, maar het derde boek van Ada Knol in ontvangst.

Hiermee maakte ze een statement door onderscheid te maken in wat belangrijk is voor de binnenwereld en voor de buitenwereld.

 

De eerste twee exemplaren werden uitgereikt aan haar vader en haar schoonmoeder, die symbool staan voor het mannelijke en het vrouwelijke principe, familie, schoonfamilie en voorouders.

Ontroering en humor

Boudewijn Hansen leidde de presentatie in met twee prachtige nummers: 'Je moet het willen zien' en 'Nieuw licht'.
Daarna vertelde Ada over de inhoud van het boek waarin ze ontroerende momenten combineerde met humoristische akties.

Ze besprak de vier elementen die belangrijk zijn bij het verwerken van een heftige gebeurtenis: lichaam, hoofd, hart, en ziel. Balans vinden is daarbij belangrijk. Het loslaten van belemmerende overtuigingen demonstreerde ze bijvoorbeeld door haar jasje uit te doen.

Daarna brak ze een lans voor meer emotionele intelligentie in onderwijs en bedrijfsleven. De financiële crisis had volgens haar voorkomen kunnen worden door meer liefde toe te laten in onszelf en vanuit daar de verbinding met de wereld om ons heen aan te gaan.

Na de overhandiging van de boeken sloot Boudewijn Hansen af met een paar vrolijke, geïmproviseerde snelgedichten.

Bewegen naar geluk

Een deel van de boekopbrengst gaat naar het Wijks Sportfonds. Leo Kwakkenbos bedankte Ada voor haar financiële en vrijwilligersbijdrage.

'Ada is zelf een lichtend voorbeeld van hoe je ziekte, scheiding of ontslag te boven komt. Ik ken daarnaast niemand die zo voortvarend en in uptempo haar dromen verwezenlijkt als Ada. Petje af,' aldus Korine van Veldhuijsen van Schrijftheater.

Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandels in Wijk bij Duurstede, Houten, Bunnik, Driebergen, Maarn en Doorn of te bestellen via www.vancrisisnaargeluk.nl

Interview

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40