Boek: De Code

Voor wie de Da Vinci Code van Dan Brown heeft gelezen, kan zich verheugen op de nieuwe thriller van het Zweedse thrillerfenomeen
Fredrik T. Olsson dat in Nederland via Luitingh-Sijthoff is uitgegeven en vanaf 26 januari in de winkels en online te bestellen is.

 

De Code heeft een ongekend goed gestructureerd plot en levert een adembenemende leeservaring op. 'Net als de Da Vinci Code, maar dan nog slimmer en beter geschreven'. - Dagens Nyheter. Een razend spannende thriller over een code die de mensheid bedreigt en over de enige man die de code kan kraken.

In Amsterdam wordt de jonge historica Janine Haynes vermist. Ze is voor het laatst gezien in een druk café. 
In Berlijn wordt een dakloze man vermoord door drie mannen in een nepambulance. En in Stockholm verdwijnt voormalig cryptoloog William Sandberg uit het ziekenhuis na een mislukte zelfmoordpoging.

Schijnbaar losstaande gebeurtenissen die echter de aanleiding vormen voor een zenuwslopende zoektocht.

Sandberg blijkt gevangen te zijn genomen door een schimmige organisatie en is naar een afgelegen kasteel ergens in Europa gebracht. Daar wordt hij gedwongen een ultrageheime, gecodeerde boodschap te ontcijferen.

Dan vindt er een virusuitbraak plaats en sterven duizenden mensen een gruwelijke dood. Zolang Sandberg geen oplossing heeft gevonden, zijn de gevolgen niet te overzien...

Bron: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde artikelen

FemNa40