Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’

Het boek 'Hormoonbalans voor vrouwen' heb ik geschreven omdat ik steeds meer merkte hoe weinig vrouwen eigenlijk weten van de hormonen die hun lichaam maar ook hun gevoel besturen.

Niet als enige factor, maar wel een belangrijke factor. Ik ben er als gynaecoloog van overtuigd dat wanneer vrouwen deze kennis wel zouden hebben, dat het dan veel gemakkelijk zou zijn om de ‘baas’ te zijn over hun eigen hormonen.

 

 

Ook wilde ik graag in een boek een overzicht geven over de meest voorkomende gynaecologische en hormonale problemen in een te begrijpen taal. De meeste patiëntenfolders op dat vlak vind ik veel te moeilijk geschreven en geven alleen maar de technische informatie.

Een vrouwenlichaam is meer dan alleen maar een verzameling organen bestuurd door hormonen. Als vrouwen zouden weten wat de invloed is van voeding, leefstijl, beweging, stress en hormoon verstorende stoffen op hun hormoonhuishouding, welbevinden en klachten, dan zouden ze meer instrumenten krijgen om zelf grip te krijgen.

Ik had al langer contact met Ralph Moorman, de schrijver van de Hormoonfactor reeks. We merkten in gesprekken vaak dat onze kennis zich onderling heel goed aanvulde. Vorig jaar besloten we dat we met bovengenoemde insteek een boek wilden schrijven. Een boek dat voor elke vrouw als een gids zou kunnen dienen tussen hun 12e en hun 72ste jaar.

Dit is het boek 'Hormoonbalans voor vrouwen' geworden, dat is verschenen op 15 oktober 2015. Al binnen enkele weken was de eerste druk uitverkocht en stonden we even op nummer 4 in de lijst van best verkochte boeken bij Bol.com.

We merken dat het boek in een behoefte voorziet. De reacties die binnenkomen via de social media zijn lovend en enthousiast.

Het boek is zeker een aanrader om te kopen. Klik hier om het boek te bestellen

 

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40