Ik ben auteur van ‘Alles wat je moet weten over de overgang’ en coach voor hoogopgeleide vrouwen (vanaf 45 jaar).


Sinds 2006 doe ik (journalistieke) research naar deze levensfase en help ik met workshops, trainingen en lezingen letterlijk duizenden vrouwen in Nederland. Ik leer hen hoe ze meer kracht, meer energie en meer vrijheid in hun leven kunnen hebben. Dat de overgang het begin is van een tweede jeugd.

‘Ik heb een voorliefde voor geestverruimende middelen zoals: eeuwenoude wijsheid, nieuwe inzichten, levensechte verhalen, virtuositeit en innerlijke schoonheid.’

 

Het is mijn passie - zelf een vrouw in de overgang - om duizenden, zo niet miljoenen vrouwen te helpen van deze levensfase het beste in hun leven te maken.

 

Waarom zoveel? De overgang is het moment in het leven van een vrouw om te gaan oogsten wat ze heeft gezaaid. Als je je door overgangsklachten uit het veld laat slaan, achteruit stapt in plaats van doorstapt of juist het roer niet omgooit, kom je niet tot je recht.

 

Je kwaliteit van leven gaat achteruit. De overgang gebruiken om tot volle wasdom te komen en van betekenis te zijn voor jezelf en je omgeving leidt tot geluk en zingeving.