Super Soul Beauty Food

Beste lezer, in deze blog schrijf ik over een aantal onderwerpen uit mijn boek Super Soul Beauty Food.

Dit boek gaat over schoonheid in de breedste zin van het woord. Ik geloof dat de schoonheid die in iedere vrouw aanwezig is, zichtbaar gemaakt kan worden.

Soms zijn we onszelf even kwijt, dat gebeurt ons allemaal, mij ook.

 


Recent nog kon ik mezelf even niet meer vinden tussen de gebroken nachten, mijn levenslustige baby van 8 maanden, mijn andere twee kinderen, hormormels (zoals mijn man ze noemt) en regenachtige dagen. Maar wat is het heerlijk als de zon doorbreekt, als het leven weer goed voelt en je jezelf weer hebt hervonden. Dat wens ik ons allemaal toe!

Wat is mooi zijn?

Is dat het hebben van de juiste vormen, de juiste uitstraling? Of heeft het te maken met hoe je je voelt? In dit boek over schoonheid gaat het om een combinatie van deze dingen. Ik geloof niet in het 'schoonheidsideaal', maar ik geloof wel dat de schoonheid die in iedere vrouw aanwezig is zichtbaar gemaakt kan worden.

Ik kan ervan genieten wanneer ik een goed geklede, mooie vrouw zie. Ik kan ENORM genieten als ik een vrouw zie die zich mooi voelt. En ik kan me voorstellen dat dit voor mannen ook zo is. Wat is er nu mooier dan een vrouw met lichtjes in haar ogen, waar levenslust en passie uit spreekt?

Deze schoonheid dragen wij allemaal in ons, het is mijn missie om dit steeds weer opnieuw zichtbaar te maken. Ik hoop dat ik je kan inspireren om jouw ware schoonheid naar buiten te brengen.

In jeugd gepest

Ik ben in mijn jeugd jarenlang gepest en ik werd uitgemaakt voor alles wat lelijk is. Ik had me daarbij neer kunnen leggen en kunnen geloven dat ik inderdaad lelijk ben en niet de moeite waard. En er zijn ook zeker momenten geweest in mijn leven dat ik dat zo voelde.

Ik was lang, broodmager, had krullen, was verlegen en had een bril. Hoeveel ik ook werd gepest, er is altijd iets in mij geweest dat overeind bleef staan. Ergens diep in mij is een weten geweest dat het niet waar was. Ik ben nu aangekomen op een punt in mijn leven dat ik tevreden ben met wie ik ben en oprecht kan zeggen dat ik me de moeite waard voel.

Niet zozeer naar anderen toe, maar vooral naar mezelf toe. Ik heb het heft in eigen hand genomen en besloten dat ik mezelf de moeite waard vind voor een mooi en gelukkig leven. De eerste en belangrijkste stap daar naar toe is een positief zelfbeeld.

Eigenwaarde

Om ware schoonheid te vinden zoek je diep in jezelf naar deze eigenwaarde die er altijd is en door niets en niemand verminderd kan worden. Het erkennen van je eigen schoonheid is belangrijk en zeker niet ijdel of egoïstisch. Je komt namelijk niet ver in je leven als je blijft vasthouden aan een kreupel en donker beeld,
een schaduw van wie je werkelijk bent.

Ik hoop je met dit boek een stap dichterbij te brengen bij wie je werkelijk bent. Bij de schoonheid die geen gebeurtenis, geen mens, geen scheldwoord ooit kan wegnemen. Jij bent mooi en de moeite waard!

FemNa40 mag 3 boeken weggeven! Stuur een e-mail naar info@femna40.nl en misschien zit jij bij de gelukkigen!

Gerelateerde artikelen

FemNa40