Van manuscript naar boek (31) -  Zou kunnen. Namelijk

Dilemma, niet levensbedreigend, maar toch, dilemma: waar zal ik het eens over hebben?

 

Fiets

Ik zou het kunnen hebben over mijn fiets die mij, zij het nogal schommelend, brengt waar ik wil zijn. Ik gooi namelijk mijn hele gewicht in de strijd om vooruit te komen en zo ga ik, ruimschoots heen en weer bewegend ietwat ongecontroleerd op mijn doel af.

Nu probeer ik af en toe ‘stil’ te fietsen, met een niet-bewegend bovenlijf. De kracht moet uit mijn benen komen. En ineens fiets ik rustiger en rechter op mijn doel af, terwijl mijn benen sterker worden. Als je je kracht inzet hoef je je gewicht, je status, niet in de strijd te gooien. Mooi vind ik dat.

Tuin

Ik zou het kunnen hebben over onze tuin, die er niet eerder zo netjes bij lag. Ik heb namelijk besloten dat het niet zo netjes hoeft. Uren kon ik bezig zijn een klein stukje zwarte grond te ontdoen van alles wat er niet in hoorde.

Maar nu ik niet meer zo streng ben voor mezelf en voor de tuin, is ie mooier en beleef ik er ook nog eens meer plezier aan. Mooi is dat.

Baan

Ik zou het kunnen hebben over hard werken en die baan, die niet voor je gaat zorgen als je ziek bent. Over de woorden van mijn vader: ‘heb je niets beters te doen?’ waar ik af en toe niet meer naar luister.

Ik heb namelijk gezien hoe mensen kunnen vereenzamen als ze hun contacten verwaarlozen door alleen maar aan het werk te zijn. Ik zet vaker de knop om van taakgericht naar relatiegericht bezig zijn.

Dat geeft een hoop plezier, met vrienden die ik te weinig zag. Nee, ik heb inderdaad niets beters te doen.

Blog

Wat moet dat moet. Er moet vandaag een blog de deur uit, de wereld in waar de zon schijnt. Ik neem mijn laptop mee naar buiten, keer mijn rug naar de zon en typ mijn blog over waar ik het allemaal over zou kunnen hebben.

Zou kunnen. Inderdaad. Het hoeft niet natuurlijk.

Gerelateerde artikelen

FemNa40