De vijf heetste zomerboeken

De zomer is nu echt in zicht!

Door deze warme temperaturen raakt iedereen in de vakantiestemming.

 

Misschien heb je jouw droomreis al geboekt en ga je eilandhoppen in Azië of maak je een citytrip naar
Los Angeles. Misschien zoek je het liever minder ver op een zonnig strand aan de Spaanse costa’s of gewoon lekker dichtbij in het frisse gras van je eigen tuin?

De zomer is overal en wat is er nu lekkerder dan een heerlijk boek dat je meesleept in romantische avonturen. Kijk snel naar onze lijst en kies jouw ultieme zomerboek om mee te nemen in je reistas, e-reader of gewoon naast je tuinstoel.

Het best te gebruiken in combinatie met een heerlijke frisse witte wijn en een stralend zonnetje!
Heb jij al gekozen? Wij wel!

Love & Friendship- Whit Stillman 

 

Wat krijg je als je de romantische schrijfstijl van Jane Austen combineert met de genialiteit van Whit Stillman?

Ontdek het zelf in het boek èn de film Love & Friendship,
Jane Austen’s Lady Susan in een nieuw zomerjurkje.
In deze novelle draait bijna alles om de mooie weduwe
Lady Susan Vernon (Kate Beckinsale). Ze trekt samen met een vriendin naar Churchill, het rustige naar weelderige landgoed van haar schoonouders.

Haar doel: de elegante en fatsoenlijke omgeving ontdoen van de talrijke geruchten over haar wispelturige vriendschappen en talrijke flirts die er de ronde gaan. Uiteraard speurt ze ook naar een degelijke echtgenoot voor haar dochter en zichzelf. 

Wil je al een voorproefje? Bekijk hier alvast de trailer!
Lees je liever in het Nederlands? Dan is de originele versie van Jane Austen, Lady Susan, misschien iets voor jou.

Bestel hier

 

De ijsmakers – Ernest van der Kwast

 

Als je denkt aan een hittedag in de zomer denk je waarschijnlijk meteen aan verfrissing. Een lekkere Italiaanse coupe met dikke kleurrijke bollen. Heerlijk!

En wat als je er ook nog eens een boek over kunt lezen?
Dubbel zo lekker! Ernst van der Kwast stelt ons zijn nieuwe roman De ijsmakers voor. Het boek vertelt het levensverhaal van de Talamini familie. Ze zijn bekend als de ijsmakers in een klein dorp in de Italiaanse Dolomieten waar ze wonen.

Van der Kwast laat je de wondere wereld van het schepijs verkennen met zijn gedetailleerde schrijftechniek.

Ondertussen vertelt hij de aangrijpende familiegeschiedenis over de zoektocht naar geluk. Heb je een passie voor Italiaans schepijs en meesleepende verhalen? Dan is De ijsmakers een regelrechte aankoop voor deze zomer!

Bestel hier

 

De hemel boven Parijs – Bregje Hofstede

 

Een warmere temperatuur betekent korte rokjes en blote bovenlichamen. De zomer laat de hoeveelheid testosteron en oestrogeen hoog oplopen. Ideaal om een vakantieliefde tegen het lijf te lopen en er een iets pittigere zomer van te maken.
Dat geldt ook voor Olivier, hoogleraar kunstgeschiedenis.

Hij valt als een blok voor Sofie, de knappe uitwisselingsstudente die bij hem in de collegebanken is aangeschoven en hem erg hard doet terugdenken aan zijn hartstochtelijke affaire met zijn jeugdliefde Mathilde.
Bregje Hofstede verklaart in dit boek de diepere oorzaken waarom mensen elkaar aantrekken.

Is Sofie de muse voor Olivier of is zij slechts een ideaalbeeld dat hem terugkatapulteerd in de tijd?
Een gedurfd en charmant boek dat je frivole en verliefde gevoelens geeft, mocht je die nog niet hebben door één of andere knapperd die net voorbij liep.

Bestel hier

 

Het diepe Zuiden – Paul Theroux

 

Ben je niet zo gek op liefdesverhalen? Ben je eerder gebeten door een avontuurlijk reisverhaal waar je ook nog eens wat bijleert over de inheemse bevolking en diens cultuur? Dan is het nieuwe boek van Paul Theroux misschien fijn voor deze zomer.

Het verhaal gaat over het Zuiden van de Verenigde Staten waar gastvrijheid, traditie en hard werken met succes beloont worden. Toch heeft deze streek ook een keerzijde.
Racisme is er alomtegenwoordig en de kloof tussen arm en rijk is er groter dan waar dan ook ter wereld.

Paul Theroux legt in zijn ontdekkingsreis de twee gezichten van het Zuiden bloot. Als een wervelende stormwind neemt hij je mee naar alle hoogte- en dieptepunten van het Zuiden dat zichzelf graag als het èchte Amerika ziet. Iedereen die het Zuiden ooit ontvlucht is, wil niets liever dan terugkeren.

Een leerrijk en boeiend reisverhaal dat je doet hunkeren naar het Zuiden van de States.

Bestel hier


Het geluk van de wijngaard – Maria Deñuas
 

Last but not least in deze lijst staat Het geluk van een wijngaard door Maria Dueñas. Een historische roman die je meeneemt naar het Mexico van 1861.

Mauro Larrea is een mijnbouwexploitant die ooit schatrijk was maar alles heeft verloren. Hij verdrinkt in de schulden maar dat verandert wanneer het geluk hem bijstaat tijdens een bezoek aan Havana.

Met een weddenschap wint hij een volledige erfenis waaronder een huis met een tuin, een bodega en een wijgaard in
Zuid-Spanje. Zijn eerste idee is om de hele inboedel te verkopen maar wanneer hij aankomt in Andalusië leert hij de intrigerende Sol kennen. Zij laat Mauro zien dat het leven meer is dan rijkdom en prestige.

In dit boek reis je mee met Mauro van de jonge Mexicaanse republiek naar het prachtige Havana en van het schimmige West-Indië naar het Zuiderlijke Andalusië. Een must-read voor echte globetrotters met een passie voor wijn.

Bestel hier

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40