Vroege kerstinkopen

Met een fraai najaarszonnetje en je zomerjas nog aan op zoek naar kerstinkopen klinkt een beetje vreemd.

Toch kan het voordelig zijn om nu alvast na te denken over de dure decembermaand.

 


Allereerst is het praktisch om je uitgaven een beetje te spreiden. Je houdt zo veel beter het overzicht in het kostenplaatje. Staat dit idee je tegen, dan kun je ook nu alvast geld opzij zetten om een buffer op te bouwen.

Betaalbaar

Het kan slim zijn om nu alvast op zoek te gaan naar sinterklaascadeaus. Het voordeel is dat je nu veel langer te tijd hebt om leuke, originele en betaalbare cadeautjes te kopen. Het voorkomt een hoop stress en gedoe om alles in de laatste weken rond te krijgen.

Een aantal jaar geleden heeft de Consumentenbond onderzoek gedaan naar prijzen in speelgoedwinkels.
Het bleek dat sommige artikelen in juli goedkoper waren dan in de periode vlak voor Sinterklaas.

Als het speelgoedboekje uitkomt en je dan pas gaat nadenken over de cadeautjes, dan loop je dus het risico om onnodig meer te betalen.  Vandaar dat het dus best handig kan zijn om vroeg na te denken over cadeautjes.

Vroeg nadenken over kerstdecoraties geeft je de tijd om een unieke sfeer te creëren. Je kunt bijvoorbeeld in de herfst op zoek gaan naar dennenappels. Met deze dennenappels kun je allerlei bijzondere en betaalbare decoraties maken.

Als je creatief bent, kun je kerstkaarten knutselen of fraaie kerstballen haken of breien.  Je hebt ook tijd genoeg om bij kringloopwinkels en 2e handswinkels op zoek te gaan naar betaalbare tafelkleden, kandelaren, kaarsen, borden, glazen en andere benodigdheden. 

Als je niet bewust iets zoekt, dan loop je er vaak tegenaan want als je op zoek bent naar iets wat je nodig hebt, dan vind je het vaak niet.

Plan van aanpak

Het maken van een plan van aanpak helpt hierbij. Wat heb ik nodig? Wat ga ik waar zoeken? Wanneer ga ik het doen? Kan ik alvast boodschappen doen die lang houdbaar blijven?

Op deze manier kun je de uitgaven een beetje verdelen over meerdere maanden. En dat kan voor iemand met een laag budget erg nuttig zijn.

Op die manier kun je veel en lang voorpret hebben en verlaag je de stress van die dure feestmaand. Zo gek is het dus niet om in het fraaie najaarszonnetje te denken aan Sinterklaas en de Kerstman.

Gerelateerde artikelen

Minder geld uitgeven?

Door:

Roodstand bij de bank. Teveel schulden. Niet kunnen, maar wel willen sparen. Allemaal leuk en aardig, maar hoe verander je dit? Het begint eigenlijk allemaal bij je levensstijl.

Lees verder

Vette en magere jaren

Door:

Er is opvallend veel armoede onder werkend Nederland. Een zelfstandige die door de crisis minder opdrachten heeft of verlies van huis en (tweede) inkomen door werkloos-heid.

Lees verder

FemNa40