Pas op voor phishingmail

Fraudehelpdesk waarschuwt voor een phishingmail van het 'Centraal Invorderings Bureau'. Zij dreigden met deurwaarder voor een nog niet betaalde rekening bij Bol.com. Ook bij Kassa is deze mail binnengekomen dankzij oplettende kijkers.

Klik hier voor een voorbeeld van de phishingmail, zogenaamd vanuit Bol.com.

 

Wehkamp.nl

Hetzelfde incassobureau stuurt nu een nieuwe variant rond. Dit keer wordt Wehkamp.nl gebruikt als aanleiding van het exorbitante incassobedrag. In de mail staat dat er geen gehoor is gegeven aan een eerder betalingsverzoek en dat daarom de deurwaarder binnenkort een bedrag komt innen. Dit houdt in dat de deurwaarder, na het behalen van vonnis, beslag kan leggen op je bankrekening(en), voertuigen en eigendommen. De kosten hiervan kunnen oplopen tot circa € 6300,00.

Centraal Invorderings Bureau

De mail komt zogenaamd van het Centraal Invorderings Bureau, een naam die vaker misbruikt wordt in phishingmailtjes.

Klik niet

In de mail staat een link, waar de ontvanger zogenaamd de factuur kan bekijken. Dit is een schadelijke link waar je vooral niet op moet klikken. De link verwijst waarschijnlijk naar een malwarewebsite, waarbij de computer geïnfecteerd wordt met software die schadelijk is of waar oplichters je persoonlijke gegevens proberen te stelen.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Bekijk ook ons phishingdossier voor meer informatie over phishing.

FemNa40