De eettest

Heb je hem ook gedaan, de Nationale Eettest die uitgezonden is op televisie?

Ik vond het zo leuk, eindelijk een quiz over voeding!

Helemaal happy op de bank, met pen en papier in de aanslag.

 

Groenten en fruit

Ik vond dat er wel een paar opmerkelijke feiten werden gepresenteerd, zoals dat minder dan 10% van de bevolking elke dag groenten en fruit eet, dat is toch om te huilen. En wat dacht je van de verkoop van zo ontzettend veel hamburgers.

Geen gescharrel

Wat ik ook wel heel sneu vond waren de kippen. Dan denk je scharrelkippen, die zullen wel wat ruimte hebben, dus 4 per vierkante meter vond ik mooi zat, nee hoor, er zitten er 9 op zo`n klein plekje. En waar ik zelf over twijfel was de woensdag gehaktdag vraag, die had ik dus fout... volgens mij was het restafval, maar helaas kan ik het mijn pa (slager) niet meer navragen.

Als een berg tegenop zien

Tja, niemand eet alleen maar 200 gram sla, als je dat zo voorstelt dan is het natuurlijk een onoverkomelijke berg sla. Als je een flinke tomaat hebt is hij al ongeveer 100 gram, dus als je die eens op brood doet en 's avonds lekker stamppot boerenkool eet, dan kom je een heel eind. Dat was dus ook zo`n vraag die ik fout had, want hoe weet je nu wie welke stamppot het lekkerst vindt.

Gelukkig goed gescoord

Dan de uitslagen, tot mijn grote opluchting, een 9. Had het ook heel vervelend gevonden als ik, als BGN-gewichtsconsulent, een onvoldoende had gehaald! Maar wanneer je twijfelt aan mijn eerlijkheid, ik heb hem samen met mijn man gemaakt, dus je kunt mij gerust geloven.

Gerelateerde artikelen

FemNa40