Lentekriebels

Yes, het gaat eindelijk de goede kant op met het weer, geen sneeuw, vorst maar eindelijk gaat het wat warmer worden.... want wat hebben we allemaal zin in het voorjaar!

 

 

Nu alleen de laatste nog herstellen van de griepgolf, want de energie is inmiddels wel op. Maar we worden tenminste wel weer wakker van de fluitende vogels. Al die lekkere paaseieren staan weer op tafel en tja, dan gaat de bikini weer lonken. Het is nu tijd om wat aan je gewicht te doen, ga niet gelijk aan een crash dieet, maar verander wat simpele gewoonten!

Hier wat simpele tips, om je leefstijl te veranderen:

Tip 1: Eet langzamer
Wanneer je te snel eet krijgen je hersenen niet eens de tijd om aan te geven dat je maag vol  zit! Neem de tijd voor een maaltijd, zet en kook wekker, magnetron wekker of alarm van je telefoon op 20 minuten en geniet op je gemak van de maaltijd.

Tip 2: Genoeg nachtrust
Goed slapen, bevordert het afvallen en zorgt dat je sterker in je schoenen staat. Minder slapen zorgt dat je meer tijd hebt om trek te krijgen. Door 1 uur per nacht meer te slapen, kan je volgens onderzoek, rond de 7 kilo per jaar afvallen. De resultaten verschillen natuurlijk per persoon. Het onderzoek ging uit van een gedachteloos snackende persoon en dat bent u natuurlijk niet.

Tip 3. Stop met suiker en zout
Onze producten bevatten standaard al genoeg suiker en zout, u hoeft niets meer toe te voegen. Bent u water om te drinken zat, voeg er citroen, munt of bevroren fruit zoals aardbeien of frambozen toe. Scheelt qua drank heel veel nutteloze calorieën. Zout is natuurlijk slecht voor de bloeddruk, nieren en  houdt vocht vast. Vermijdt kant  en klare pakjes en zakjes en gebruik zoveel mogelijk verse ingrediënten.

Tip 4: Gebruik een klein bord
Wanneer je van een klein bord eet, eet je ook minder. Het kan zelfs zorgen voor een verminderde inname van 100 à  200 kcal. Op jaar basis kan dit zomaar 5 tot 10 kilo schelen. En het mooiste is dat je er niet echt iets van merkt!!

Tip 5: 1 à 2 x per week geen vlees
Vegetariërs wegen 20% minder dan vleeseters. Dit is onder andere het resultaat van heel veel groenten eten. Door regelmatig je  vlees te vervangen door groenten/peulvruchten of vleesvervangers zal zich geleidelijk uitbetalen in gewichtsverlies. Het is nog beter voor het milieu ook!

Gerelateerde artikelen

Bah, lust ik niet!

Door:

Is jouw kind een lastige eter, ben je bang dat je kind te weinig eet? Was ik ook altijd bang voor, maar nu weet ik dat het eigenlijk niet nodig is. Oh, wat vond ik dat vroeger vervelend.

Lees verder

FemNa40