Levenslang!

Dit is een mooi begin van een kennismaking. Wanneer iemand bij mij in de praktijk komt, is die niet met een korte termijn planning klaar. De adviezen die ik geef, zijn lange termijn visie. Levenslang dus!

 

Elke week is er wel weer een nieuwe dieetgoeroe, super afval methodes die als paddenstoelen uit de grond schieten, de dieet hypes vliegen je om de oren. En wat kies jij, neem jij elk risico, als je maar snel afvalt? Dan heb ik nieuws voor je, dat overgewicht werd je echt vanmorgen niet ineens mee wakker. Dus stop die verwachting dat het er in zo kort mogelijke tijd af is. En wanneer je een dagje ouder wordt, gaat het alleen maar trager.....

Waar moet een basismenu dan aan voldoen?

Een goed voedingsadvies bevat voedingsstoffen uit elke groep, in de nodige porties. Het is niet te streng, anders hou je het nooit vol! Met als gevolg dat je niet voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Het jojo effect ligt op de loer. Het moet gebaseerd zijn op een leerproces, voor een duurzame verandering van voedingsgewoonten zorgen. Een goed voedingsadvies moet toenemend verlopen en haalbaar zijn op lange termijn of levenslang. Het zorgt voor een trager, maar duurzaam gewichtsverlies en mag levenslang aangehouden worden!

Extra effect

Goed bewegen is zeer belangrijk wanneer je gewichtsverlies wil realiseren. Een goed voedingsadvies moet altijd gepaard gaan met het advies voor regelmatige lichaamsbeweging.
Niet alleen de voeding bepaalt de mate van gewichtsverlies, maar vooral het extra (calorie) verbruik. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, per dag een halfuurtje extra wandelen en dit zachtjes opbouwen naar langer of een natuurlijk een intensievere sportactiviteit.

Gerelateerde artikelen

Bah, lust ik niet!

Door:

Is jouw kind een lastige eter, ben je bang dat je kind te weinig eet? Was ik ook altijd bang voor, maar nu weet ik dat het eigenlijk niet nodig is. Oh, wat vond ik dat vroeger vervelend.

Lees verder

FemNa40