Antidepressiva en libidoverlies

Heb jij de nieuwtjes gevolgd rond libidoverlies en antidepressiva?

Niet? Dan is het wellicht verstandig even bij dit verontrustend nieuwtje stil te staan en het tot je te nemen.

 

Ik weet uit ervaring dat de laatste jaren de huisartsen maar wat gul zijn met het uitschrijven van anti-depressiva en met name aan de oudere generatie vrouwen. Dit gebeurt vaak rond de leeftijd dat wij in de menopauze verzeild raken en onze stemmingswisselingen beginnen.

Niet wetend dat het daar vandaan komt, schrijft de huisarts wel even snel een Prozax of Seroxat voor.  Bijna een miljoen Nederlanders drinkt antidepressiva.

Menopauze

Juist deze medicijnen blijken nu als bijwerking blijvende seksuele problemen en seksuele storingen op te leveren. Ik ben helemaal geen voorstander van medicijngebruik, maar je zult maar last hebben van al die nare pre-menopauzeverschijnselen en met een pilletje Prozax lijkt het leven toch even weer wat leuker en vrolijker.

Na een tijdje stop je ermee en dan merk je ineens dat je eigenlijk geen zin meer hebt in seks (kan wel kloppen, want de menopauze brengt dit helaas ook met zich mee). Maar het kan dus ook komen doordat je een tijdlang aan de antidepressiva hebt gezeten! En wie denkt daar nu aan?

Niet alleen bovenstaande doelgroep moet zich dit gaan realiseren, maar ook de jonge generatie vrouwen die druk aan het multitasken zijn en zowel carrièretijger als moeder en minnares willen zijn en daardoor ook vaak bij de huisarts zitten tot deze haar ook een leuk pilletje voorschrijft.

Ik moet er niet aan denken hoeveel vrouwen hierdoor nu al libidoloos op de bank thuiszitten en niet begrijpen waar dit vandaan komt.

Wees alert

Ga dus alsjeblieft na hoelang je antidepressiva hebt gebruikt en of je libido inderdaad tijdens het gebruik of erna is verminderd of totaal is verdwenen. We willen toch allemaal een leuk en blijvend seksueel leven hebben!

Gerelateerde artikelen

FemNa40