Condoomgebruik bespreekbaar maken

Hoe zorg je ervoor dat je sekspartner een condoom gebruikt? Condooms gebruiken begint natuurlijk altijd bij jezelf.

Ben jij er overtuigd van dat alleen het gebruiken van een condoom ervoor zorgt dat je gezond blijft dan is het overtuigen van je sekspartner een eitje.

 

Ben je op dit moment nog aan het twijfelen over het gebruik van condooms, bedenk dan voor jezelf welke voordelen je zou hebben als je condooms zou gebruiken als je vrijt.

Een voordeel kan zijn dat je niet meer achteraf bang hoeft te zijn dat je een SOA hebt opgelopen, dat je een fijn gevoel krijgt als je voor jezelf opkomt, dat condooms gebruiken minder rommel geeft of dat je geen zorgen hebt over zwanger worden of iemand zwanger maken.

Voorbereiding

Hoe bereid je je voor op om condoomgebruik met je sekspartner te bespreken?

  • Bedenk waarom jij condoomgebruik belangrijk vindt en verspil geen tijd met verzinnen wat je partner er van zou kunnen vinden. Jij kiest ervoor met condoom te vrijen en dat betekent dat je sekspartner dit hoort te respecteren.
  • Een tip is om voorafgaand aan de situatie dat het condoom moet worden gebruikt te bedenken wanneer je condoomgebruik gaat bespreken en oefen wat je gaat zeggen. Oefen zinnen die geen twijfel mogelijk laten over je bedoeling. Zeg bijvoorbeeld: 'ik vrij veilig' of 'ik doe het altijd met condoom'. Op deze manier hoef je niets meer uit te leggen en voorkom je discussie of de mogelijkheid om overgehaald te worden alsnog zonder condoom te vrijen.
  • Blijf bij je standpunt en houd de voordelen die jij hebt bij het seksen met condoom goed voor ogen; blijft je sekspartner bij zijn standpunt, dan is dit misschien niet de prins of prinses op het witte paard voor jou.
  • Houd vast aan je overtuiging. Wil je sekspartner geen condoom gebruiken? Verbind hier dan ook de consequentie aan dat je geen seks hebt.

Vind je het moeilijk om vooraf te zeggen dat je met condoom wil vrijen, dan heb je altijd nog de mogelijkheid, zodra je denkt dat het uitloopt op seks, er een condoom bij te pakken. Door met het condoom te zwaaien op het juiste moment zeg je meer dan woorden.

Voornemen

Om je voornemen om veilig te vrijen tot een groot succes te maken... zorg dat je altijd condooms bij je hebt.
Seks is niet altijd gepland en komt soms onverwacht, met condooms op zak zit je altijd safe. En bedenk dat een goed voornemen met vallen en opstaan gaat.

Een keer onveilig gevreeën? Gewoon de volgende keer weer met condoom, één keer zonder betekent niet dat je het altijd zonder moet doen. Maak jij je zorgen omdat je het een keer onveilig hebt gedaan? Maak dan gebruik van onze SOA-testwijzer om te kijken of het verstandig is een SOA test te laten.

Kijk voor meer blogs over soa, seks en veilig vrijen op soapoli-online.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40