Detox kuur

Ooit wel eens een detox kuur gedaan?

Ja, zo eentje waar je Patty Brard wel eens over gezien of gehoord hebt.

Inderdaad. Die met die slakken enzo. Vies?

 

 

Uiteindelijk word je er van binnen alleen maar schoon van. Het is maar hoe je er tegenaan kijkt of wat je nodig hebt om je (weer) goed en energiek te voelen!

Nee, alle gekheid op een stokje. Onlangs heb ik een detox kuur gedaan. Twee weken lang.
Voorbereiden, detoxen, opbouwen. Een soort terug naar je basis. Gelukkig was ik in de gelegenheid de kuur zelf thuis te doen. 

Migraine

Al jarenlang heb ik klachten op het gebied van hoofdpijn. Vroeger was ik behoorlijk migraine gevoelig, dat werd met de jaren minder. Door te stoppen met de pil zijn de migraine aanvallen een stuk minder geworden.

Maar zo’n 3 jaar geleden openbaarde zich weer iets nieuws. Iedere maand had ik zware hoofdpijn.
Hormonale hoofdpijn. Bij de huisarts langs gegaan om te vragen wat ik eraan kon doen.

Werd mij geadviseerd om weer aan de pil te gaan en dat terwijl ik bewust gestopt ben vanwege de hoofdpijnklachten en stemmingswisselingen die ik had tijdens het gebruik van de pil. Dus nee, dat voelde niet goed.

Ik ben toen terechtgekomen bij een natuurgeneeskundig arts. Zij heeft mij meerdere malen een acupunctuurbehandeling en voedingsadviezen gegeven.

Zo voorzichtigjes aan werd mij duidelijk dat ik niet goed bezig was. Ik at al ruime tijd geen vlees meer en had tekorten opgebouwd. Want als je ervoor kiest om geen vlees meer te eten, zul je je ook moeten verdiepen in vervangende bouwstoffen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Dat stukje opgepakt, maar nog waren de klachten niet weg. Ik, ongeduldig als ik soms kan zijn, wilde met grote stappen vooruit. Tevergeefs… het lichaam bepaalt zelf het ritme en snelheid van ‘herstel’.

Advies

Het advies om eens een detox kuur te doen, heb ik met beide handen aangegrepen. Ik wilde dolgraag van de klachten af en ik hoopte dat met de detox kuur te bereiken. Na wat wikken en wegen over de startdatum heb ik de knoop door gehakt. Ik doe het!

Al met al is de kuur mij enorm meegevallen. Als je je erop instelt dat je 7 dagen op jezelf aangewezen bent en je je gezin en directe omgeving informeert dat je je energie nodig hebt voor jezelf gedurende die dagen, dan kan het niet anders dan slagen! En dat deed het bij mij.

Jeetje, wat voelde ik mij energiek, ik was vrolijk en een paar kilo lichter. Leuke bijkomstigheid! Daarnaast ben je je na die week heel bewust van wat je eet en wat je lichaam nodig heeft. Daar heb je na de kuur ook zeker wat aan. Deze kuur doe ik gerust nog eens over.

Nu zijn we een halfjaar verder en ik kan zeggen dat de hoofdpijn tijdens mijn menstruatie steeds minder is geworden. Uiteraard ben ik na de kuur wel onder behandeling gebleven, wat werkelijk zijn vruchten afwerpt.

Alles bij elkaar is het één groot bewustzijnsproces. Afgelopen maand lag ik nog 1 avond ziek op bed van de hoofdpijn, nu heb ik er afgelopen week geen last van gehad.

Ik heb bewust (!) rustig(er) aan gedaan. Bewust die dingen gedaan die goed voelden en geen dingen gedaan die mij druk en stress bezorgden.

Het laatste obstakel is weggenomen

Vorige week kreeg ik een inzicht door een gebeurtenis waarover mijn beste vriendin vertelde.
Deze gebeurtenis hakte er bij mij zo in, dat ik in huilen uitbarstte. Alsof mij een spiegel werd voorgehouden.
Dat heeft mij opgelucht.

3 Dagen was ik van slag en heb ik mijn tranen de vrije loop gelaten. De druk was van de ketel, ik heb dat letterlijk zo ervaren. Ik heb plannen gemaakt om dat laatste stukje (lees; confrontatie) aan te gaan met mijzelf.

Daar deins ik sowieso niet voor terug. Doorleef je verdriet en nare ervaringen. Dat is zwaar. Uit ervaring weet ik dat het je alleen maar wat kan brengen.

Nu dat mijn menstruatie weer voorbij is, ben ik blij dat ik al die emoties en het verdriet eruit gehuild heb.
Wat een openbaring en wat een prachtig inzicht heb ik ervoor teruggekregen!

Gerelateerde artikelen

FemNa40