Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Er is een nieuwe vorm van criminaliteit waarbij criminelen postpakketjes die door klanten van DHL en PostNL worden verwacht, een nep mail ontvangen, waarbij het lijkt dat deze van PostNL of DHL afkomstig is.

 

E-mail

Deze week hebben zich al meerdere slachtoffers gemeld met de melding dat zij een e-mail krijgen van PostNL of DHL. In het bericht staat dat de koerier een pakket wilde afleveren, maar dat niemand thuis was om het in ontvangst te nemen. In de mail staat een link naar een nagemaakte website van PostNL. Op de nagemaakte website kan de klant een track-and-trace ophalen in een pdf-bestand. Zodra dit gebeurt neemt de cybercrimineel de computer over. Als er geen 400 euro in bitcoins wordt overgemaakt worden alle foto's en documenten weggehaald. 

Volgens PostNL zijn de servers die de malware verspreiden inmiddels uit te lucht gehaald. Toch blijft het postbedrijf waarschuwen, de kans dat de cybercriminelen hun actie herhalen is volgens PostNL aanzienlijk.
Als je een pakketje verwacht en je krijgt een mail, open deze dan niet en waarschuw PostNL of DHL.

Bron

Gerelateerde artikelen

Bepaal een deadline op je dromen

Door:

Waarom schuif je je grootste dromen al jaren voor je uit? Heb eens het lef om een deadline op je dromen te zetten. Zo maak je van je droom een doel, en vergroot je de kans dat je droom uitkomt.

Lees verder

FemNa40