Flirten ja of nee?

Flirten kun je zien als een vorm van kunst, waarbij plagerijtjes, humor, oogcontact en lichaamstaal de belangrijkste hande-lingen/bezigheden zijn.

Niet voor iedereen is duidelijk wat flirten nu eigenlijk is.

Zo kan het voor jou een manier zijn om een partner te versieren, terwijl het voor een ander niet meer is dan een onschuldig spelletje, waarbij je laat weten dat je hem of haar wel leuk vindt en niet meer dan dat.

 

Vrij en blij

Wanneer je jong en nog vrijgezel bent, dan is flirten  een hele leuke bezigheid. Door te flirten bewijs je jezelf of je een kans van slagen hebt om de aandacht, van de man of vrouw die je op het oog hebt, te trekken.

Je flirt met een ober in een restaurant of met een leuke vent die langs je tafeltje loopt en op straat zitten je ogen ook niet in je zak.

Als je vrij bent dan is alles nog zo ongedwongen, vrij om erop in te gaan of om degene die je op het oog hebt uit te dagen.
Het mag allemaal, je wordt niet veroordeeld. Het lachen met je vriendinnen over die man/vrouw, het vrije gevoel.

Gebonden

Het is zo’n leuk spel, maar mag/kan dat nog als je in een relatie zit:

  • Is je vertrouwen groot genoeg?
  • Heb je bepaalde afspraken met je partner?
  • Heb je er behoefte aan of helemaal niet?

Het kan je zomaar overkomen, zomaar ergens onderweg of op je werk, wat doe je dan:

  • Schrik je?
  • Blokkeer je het?
  • Voel je je schuldig?
  • Ga je er op in?

Zit je in een relatie, dan is flirten vaak een manier om eens te peilen of je nog wel een beetje in de markt ligt. Bovendien streelt het je ego wanneer je weet dat iemand anders dan je partner in je geïnteresseerd is, ook al doe je daar verder helemaal niets mee.

Is het andersom, dan is het lang niet altijd makkelijk om een partner te hebben die openlijk met anderen flirt. Je kunt je daar erg onzeker door gaan voelen. Ook al weet je dat je partner van je houdt en ben je er van overtuigd dat hij of zij niet vreemdgaat, toch kan het bedreigend zijn wanneer je partner zijn oog op een ander laat vallen.

Zelf invulling geven

Voor iedereen zal het een andere betekenis hebben en het geeft ook een bepaalde energie. Wat je ermee doet moet iedereen natuurlijk zelf weten.

Het kan heel onschuldig zijn en blijven. Kijken tot hoever je kunt gaan, even die spanning weer voelen of je gewoon omdraaien en er totaal niets mee doen.

Het is gewoon even iets leuks om over na te denken. Als het goed is en je voelt je in je relatie geen gevangene, dan moet een grapje of dolletje volgens de regels toch wel kunnen.

Het vertrouwen moet er toch zijn of is er gewoon. En dan… heerlijk thuiskomen. Met een ervaring, waar je met je partner smakelijk om kunt lachen.

FemNa40