Internet daten

Op zoek naar een partner? Vroeger was een vrijgezel een zielig persoon, ook wel een kneus genoemd.

Nu wordt een vrijgezel door de media omschreven als 
'Happy Single'.

Veel vrijgezellen zijn niet ongelukkig, maar verruilen het vrijgezellenbestaan graag met een vaste relatie.

 

Waar vind je een partner?

Tegenwoordig schijnt meer dan 10% van de dertigers en veertigers elkaar te ontmoeten via het internet. Online dating biedt grote voordelen ten opzichte van het fysieke, offline daten. Je hoeft weinig moeite te doen.

Het begint redelijk anoniem en het is veilig, want het eerste contact vindt plaats in je eigen vertrouwde omgeving. De schaamte, die er vaak is met het ouderwetse daten, wordt voorkomen met online daten. Vaak match je niet meteen, maar de afwijzing is zo minder pijnlijk. 
 

Een online date kan op ieder moment worden gestopt. Het grootste voordeel is de mogelijkheid om zelf te kiezen wanneer de volgende stap wordt gezet: de eerste kennismaking ‘face to face’. Het eerste afspraakje kan plaatvinden op een zelf gekozen plek op een geschikt moment. 

Ook al is online dating doorgaans erg veilig, vooral op de betaalde, serieuzere sites, toch is het altijd belangrijk om je ogen goed open te houden. Op een online datingsite kun je namelijk ook wel eens de verkeerde personen tegenkomen. 

Mannen met verkeerde intenties pik je er zo uit. Ze beginnen namelijk al vrij snel over seks.

Realiseer jezelf ook dat iemand zich heel anders kan voordoen dan hij of zij in het echte leven is. Iemand die zich voordoet als een man van jouw leeftijd, kan in werkelijkheid wel veel ouder zijn of in sommige gevallen een stuk jonger.

Sites voor doelgroepen

Er zijn steeds meer datingsites die zich richten op een specifieke groep mensen. Denk bijvoorbeeld aan hoger opgeleiden, mensen met een bepaalde seksuele voorkeur, alleenstaande ouders en meer. 

Je kunt het zo gek niet verzinnen of het bestaat. Als je ontdekt dat er voor een bepaalde groep geen datingsite bestaat, richt er zelf een op, want de datingmarkt is nog steeds groeiende. Er komen steeds meer vrijgezellen op de datingmarkt.

Wat zijn goede datingssites?

We hebben in Nederland honderden datingsites. Enkele grote en succesvolle datingsites zijn: Relatieplanet, Parship, Lexa, Be2 en eDarling. De sites bestaan al jaren en hebben veel leden. 

Het consumentenprogramma Tros Radar heeft eens onderzoek gedaan naar het fenomeen datingbureaus en op hun site kun je de resultaten nalezen.

Alle positieve eigenschappen nog even op een rijtje:

  • Een date zoeken lijkt eenvoudig, het kan letterlijk vanuit de luie stoel
  • Iedereen kan (via snelle) registratie een anoniem profiel aanmaken met alias
  • Je kunt je profiel opstellen naar eigen keuze
  • Bij privé-instellingen op de site geef je foto’s en teksten pas vrij als je iemand hebt toegevoegd in je vriendenlijst
  • Er worden geen persoonlijke gegevens vermeld, zoals e-mailadressen en telefoonnummers
  • Je kunt eerst e-mailen en chatten, voordat je in 'real life' een afspraak maakt
  • Datingsites bieden allerlei hulpmiddelen om het zoeken naar een partner te vereenvoudigen

Heb je nu zelf een ervaring met internet daten, geef dan je reactie op dit artikel of stuur je verhaal in. Veel succes!

FemNa40