Weer liefde voor de handgeschreven brief

Sinds kort staat Marion van Steveninck aan het hoofd van de Snailmailshop. Snailmail betekent letterlijk: ‘slakkenpost’, iets waar we in de tijd van de snelle e-mails en de ultrakorte twitterberichtjes weer meer en meer naar terugverlangen.

Dat was Marion ook opgevallen: 'Mijn 17-jarige dochter schreef haar vriendinnen ineens weer brieven!' Een ervaringsdeskundige aan het roer dus!

 

Van e-mail naar brief

De handgeschreven brief en de ansichtkaart: het beginnen museumstukken te worden. Waar ooit de inkt van een vulpen en een persoonlijk detail, zoals een sticker of stempel, een brief tot een bewaaritem maakten, leven we nu in de tijd van snelle e-mails die met één druk op de deleteknop in de prullenmand kunnen belanden. Vroeger was alles beter is dan weliswaar niet altijd even juist, maar die handgeschreven brief… die heeft recht op een comeback zo meent Snailshop. Deze webwinkel richt zich op de allerleukste spullen waarmee je de beste brieven fabriceert, op de schrijvende persoon met gevoel voor nostalgie.

Marion: 'Ik heb de webshop overgenomen van de vorige eigenaar en sta helemaal achter dit product. Ik ben zelf gek op prachtige kaarten en vrolijk briefpapier. Brieven schrijven is niet iets van onze generatie, het trekt ook de huidige generatie aan, zo merk ik aan mijn dochter. Als ik mijn vriendinnen zie of spreek, merk ik vaak na afloop dat ik ze lang niet alles heb kunnen vertellen. Dat zet ik dan in een brief, waar ik dagen over kan doen als ik dat wil.'

Het is dan ook de rust en de ontspanning van het schrijven van een brief, waar veel mensen hun plezier uithalen. En uit het opleuken van het schrijfsel, want daar biedt Snailmailshop stickers, tape en nog veel meer leuks voor. Daarnaast vind je in de webshop het mooiste briefpapier en gave printables.

Beginnende snailmailer

Voor de beginnende snailmailer heeft de webwinkel een aantal magazines te koop waarin ideeën en voorbeelden zijn opgenomen. Een bestseller hiervan is 'Het Geweldige Snailmail Starters Pakket', waarin je alles vindt dat nodig is om te starten. Daarnaast worden er op de site tips gegeven om penvrienden te vinden over de hele wereld, want de klanten van Snailmailshop komen vanuit alle landen.

Toekomstplannen

Het ijzersterke concept van de Snailmailshop blijft onder Marions bezielende leiding bestaan, maar ze zal het aanbod wel uitbreiden met mooie producten zoals stempels, pennen en notebooks. 'Naast deze uitbreiding is het mijn doel om nog interactiever bezig te zijn op social media en de blog die bij de webshop hoort.'

Volop plannen! Dus als het aan de Snailmailshop ligt, rijden de postbodes binnenkort weer met overvolle fietstassen door ons land. Kijk voor meer informatie over Snailmail en de producten van de diverse ontwerpers op www.snailmailshop.nl en… klim weer eens in de pen!

Bron: Pers-wereld

FemNa40