Schrijven vanuit de ziel

Voordat ik begin met artikelen te schrijven en te publiceren wil ik jullie eerst laten kennismaken met mijn ziel. Dit klinkt voor sommige een beetje raar, maar om mij te kunnen volgen is dat wel enorm belangrijk.

 

Ik zal hier gaan schrijven vanuit mijn ziel en vanuit mijn hart. Ik zal ook zeker proberen om mijn verstand daarbij te gaan gebruiken, maar weet lieve mensen dat het een enorme moeilijke opgave voor mij zal zijn. Ik wil jullie graag helpen de weg te gaan terug vinden naar wie wij allemaal in werkelijkheid zijn. En niet wat wij denken te zijn. Om dat doel te kunnen gaan behalen zal ik mijn eigen hart en ziel moeten gaan gebruiken. Toch heb ik daar enigszins mijn verstand voor nodig om de gevoelens die daaruit voortkomen te kunnen gaan verwoorden.

Gevoelens

Ik persoonlijk loop daar al mijn hele leven tegen aan. Zodra ik mijn gevoelens moet gaan verwoorden om het de ander duidelijk te krijgen, ga ik vaak de verkeerde kant op en wordt mijn gevoel eigenlijk teniet gedaan door de zinnen en woorden die ik eraan zal geven. Het is bijna onmogelijk om het exacte gevoel in woorden of zinnen uit te drukken die elk mens zal doen begrijpen. Dit is waarom er vaak miscommunicatie ontstaat. De gesprekken tussen mensen worden gevoerd op verschillende niveaus. De één zal spreken vanuit zijn of haar gevoel en de ander met zijn of haar verstand. De gesprekken lopen dan letterlijk langs elkaar heen.

Gevoel of verstand?

n beide gevallen word het een moeilijke taak om de ander te kunnen begrijpen. Ik heb inmiddels de nodige ervaringen gehad in het leven om hiermee te leren omgaan. Ik kan tegenwoordig mezelf redelijk goed uitdrukken door het op te schrijven. Ik merk dat ik mijn gevoel beter naar de ander kan verwoorden. In echte spreektaal heb ik daar vaak nog de nodige moeite mee. Dat stukje ligt dan ook vaak wel bij mij. De taal die wordt gesproken vanuit het verstand is voor mij persoonlijk een taal die ik niet altijd goed begrijp. Ik voel daar regelmatig weerstand in. Mijn gevoel kan die woorden en die zinnen niet goed omzetten in een gevoel. Wanneer ik dat probeer te doen begrijpen dan heb ik het meestal verkeerd vertaald. Andersom is dat net zo.

Taal van de ziel

Wanneer ik mijn gevoel wil uitleggen dan gebruik ik veelal de verkeerde woorden en zinnen en lijkt de ander mij niet te kunnen begrijpen. Het loopt dan uit op irritaties, frustraties, boosheid, verdriet enz. En in de meeste gevallen is dat dan wederzijds. Ik denk dat bijna iedereen dit wel zal herkennen. Of je nu met je verstand praat of juist met je gevoel. Dit zorgt er veelal voor dat mensen zich onbegrepen gaan voelen en zich daardoor ook heel eenzaam gaan voelen. Ik zal op al deze onderwerpen nog wel een keertje terug gaan komen. Door dit schrijven heb ik jullie enigszins al een klein stukje meegenomen naar de taal van de ziel, geschreven vanuit de ziel en vertaald in zinnen en woorden die eigenlijk iedereen wel zou kunnen begrijpen. Soms lijkt het verwarrend te worden en toch zul je mijn schrijven gaan begrijpen door de energie van het gevoel die ik erin heb gelegd.

Ego

Dit is dan ook echt mijn manier van schrijven en mijn manier van het gevoel te vertalen in dat wat wij allemaal zullen doen begrijpen. Lees met je hart en ziel en probeer daarnaast ook het verstand de ruimte te geven dit alles te kunnen bevatten. Waar ik iedereen nog wel heel graag op zou willen attenderen: Pas op voor het ego die hierbij ook graag een grote rol in zou willen spelen. Het ego spreekt veelal in een negatieve energie, in de hoop dat wij het ego zullen voeren met die negatieve energie zodat het ego kan gaan groeien. Ben daarop voorbereid bij het lezen van mijn artikelen. Soms is het nodig om door de regels door te lezen, om achter de sluier van de illusie te gaan kijken. Niet alles is vertaald in woorden van het verstand, soms zul je wat dieper moeten gaan om mijn teksten te kunnen begrijpen. De ziel ligt heel diep, vandaar mijn artikelen vaak ook heel diep zullen gaan.

Toch hoop ik dat het duidelijk genoeg zal zijn, ik zal mijn uiterste best gaan doen om het zo makkelijk mogelijk te houden. Een taal te spreken die iedereen zal kunnen begrijpen.

Veel liefs van Ilona

Gerelateerde artikelen

De Goede Week

Door:

De Goede Week (ook wel Stille Week, Heilige Week, Grote Week of Lijdensweek genoemd) is in het christendom de naam voor de week vanaf Palmzondag tot Stille Zaterdag.

Lees verder

FemNa40